• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Kürdistan Gençlik Hareketi HÜDA PAR`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da tabelasını asan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği, Kürdistan kelimesinin Anayasa`ya, Türk Ceza Kanunu`na ve dernek kanununa aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle izin verilmemesinin ardından dernek yetkilileri kendilerine destek olunması amacıyla Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Teşkilatını ziyaret etti.

 

Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği üyelerini HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut kapıda karşıladı.

 

HÜDA PAR İl Başkanı Turgut ziyarette, derneğin kuruluşuyla ilgili başlatılan incelemenin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasının kabul edilir bir tarafı bulunmadığını ifade ederek, " Kürt ve Kürdistan olgusu Kürtlerin ve Türkiye Toplumu`nun bir gerçeğidir. Bu olgunun resmiyette de tanınması için gerekli yasal düzelmelerin yapılması gerekir. Sadece bir isme ve kavrama takılmak doğru olmadığı gibi sıkıntılıdır da" dedi.

 

Turgut, Kürtler ile Türkler arasında bin yıllık kardeşliğin olduğunu hatırlatarak, " Bin yıldır Kürtler, Türk kardeşlerini misafir olarak kabul edip ev sahipliği yapmıştır. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir" diye konuştu.

 

Turgut son olarak, bu tür derneklerin kurulmasının toplumun bir zenginliği olduğunu ifade ederek, toplumda herkesin kendini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini belirtti. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir