• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Gazetecilerin darp edilmesi olayına tepkiler büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde gazetecilerin darp edilmesi olayına tepkiler gelmeye devam ediyor.

HÜDA-PAR, AK Parti ve BDP'nin yanı sıra İkra-Der, Memur-Sen, Eğitim-Sen, Siverek-Der, Siyar-Der'in de bulunduğu 26 sivil toplum kuruluşu ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti dün yaptıkları açıklamalar ile gazetecilere yapılan saldırıları kınadı.

Bugün de Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar ve Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek İnternet Medyası (SİM)Platform Sözcüsü ve İlke Haber Ajansı Siverek Muhabiri Abdurrahman Uğurlu'yu telefon ile arayarak yapılan saldırıyı kınadılar.
Konu hakkında açıklama yapan SİM Başkanı Uğurlu, internet medyasının Siverek'in ilerlemesi ve düşünce özgürlüğünün yaygınlaşması konusunda büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek, medyaya yapılan saldırıyı kınadı. Uğurlu, Siverek'te yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere acilen toplanacaklarını bildirdi.

Siverek'te önceki gün, kaza haberi takibi için Siverek Devlet Hastanesine giden basın mensuplarına kazazede yakınları tarafından saldırı düzenlenmiş, saldırıda gazeteciler darp edilerek, kamera ve fotoğraf makineleri kırılmıştı.
(A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir