• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin: Toplumun ıslahı için...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz pazartesi günü fidye için kaçırılan ve Çarşamba günü hunharca katledilen Yazar Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nur (19) için Fatih Camii'nde cuma namazına müteakip yoğun katılımla cenaze namazı kılındı.

"Halk olarak oturup bu olayı irdelemeliyiz"

Cenaze namazı sonrasında yaşanan vahim olayla ilgili İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, "Öncelikle Muhammed Nur kardeşimize, evladımıza Allah rahmet eylesin. Mazlumane bir şekilde katledildi. İnşallah şehittir. Babası Mustafa Kasadar başta olmak üzere, ailesine, sevenlerine taziyelerimi iletiyorum. Allah'u Teâlâ sabrı cemil nasip etsin. Bu menfur olay halk olarak, devlet olarak, eğitim camiası, STK'lar, kurum ve kuruluşlar, akademisyenler, psikologlar, sosyologlar, kısacası bir halk olarak oturup bu olayı irdelemeliyiz. Bir insan yanında çalıştığı, ekmeğini yediği, suyunu içtiği, yerine göre arkadaş olduğu birini nasıl bu şekilde katleder! Nasıl böyle bir senaryoyu üretip pratiğe geçirir! Şu anda gözüken zanlı uyuşturucu bağımlısı, faize bulaşmış birisi. Tabiri caizse bunalıma girmiş ve bu cinayeti işlemiştir." dedi.

"Toplumun ahlakını ıslah edemiyorsak elde edilen gelişmelerin hiçbir kıymeti yoktur"

Eşin, "Toplum olarak, basın, medya, televizyonlar, diziler, filmler, film yapımcıları kendilerini sorgulamalı. Televizyonlarda her gün şiddet olayları. 5 dakika izleseniz belki 10 kişi öldürülüyor. Bu noktada bir çözüm bulunmalı. Araba üretiyor, füze yapıyoruz. Yarın uzaya çıkacağız ama eğer toplumun ahlakını ıslah etmekten acizsek, bunu yapamıyorsak inanın bu gelişmelerin hiçbir kıymeti yoktur. Belki insanların karnını doyurduk. Öğretmen, mühendis, doktor, yazılımcı oluyor. Ancak iyi bir insan olamıyorsa bunun hiçbir kıymeti yoktur. Temennimiz bu olaydan toplumun tüm kesiminin oturup toplumun ahlakının nasıl maddi ve manevi anlamda gelişmiş, birbirini, tamamlayan bir nesil oluşturabiliriz diye düşünmek gerekir." diye konuştu.

(İLKHA)










Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir