• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uzmanından uyarı: Kanallara kesinlikle girilmemesi gerekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kavurucu sıcaklarıyla ünlü Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar ve gençler, sulama kanallarında yüzerek serinlemeye başladı.

Her yıl onlarca kişinin boğulduğu kanallara girilmemesi için bilinçlendirme çalışması yapılırken, Yüzme Eğitmeni Tuna Uluç, vatandaşları uyardı.

Ölüm tehlikesine dikkat çeken Uluç, serinlemek isteyenlere yüzme öğrenebilecekleri ücretli veya ücretsiz havuzları önerdi.

"Kanallar akıntı olan sular olduğu için yüzülmemesi gerekiyor"

Yüzme Eğitmeni Tuna Uluç

On beş yıldır profesyonel yüzücü olduğunu vurgulayan Uluç, "Kanallar akıntı olan sular olduğu için zaten yüzülmemesi gerekiyor. İlla da yüzülecekse bir durgun havuzda buradaki gibi yüzme öğrenip, kanallar yine de tercih edilmemeli. Girilmemesi lazım akıntı çok fazla oluyor.  İyi yüzme bilinmiyorsa hiç girilmemesi gerekiyor. İyi yüzme biliyorsak dahi girmemeli ben dahi girsem boğulabilirim orada." diye konuştu.

"Kanallara kesinlikle girilmemesi gerekiyor"

Yüzme öğrenmek için ücretsiz belediye yüzme havuzlarının tercih edilmesi ve boğulan kişiye yüzme bilinmiyorsa müdahale edilmemesi tavsiyesinde bulunan Uluç, "Adana'nın birçok yerinde büyük küçük, olimpik havuzlar var. Buralarda yüzme öğrenebilirler. Yüzme biliyorsak boğulan bir kişiyi girip çıkarmamız gerekiyor, yüzme bilmiyorsak çevredeki insanlardan yardım alabiliriz. Kanallara bence kesinlikle girilmemesi gerekiyor. Yüzme havuzlarına gelebilirler hem ücretleri de fazla değil." şeklinde belirtti.

Anne babaların çocukları yüzme kursuna göndermesi gerektiğini belirten Uluç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anne babalara tavsiyem: 'Çocukları bu tür kanallara bırakmamalarıdır." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir