• DOLAR 32.241
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2446.81
  • ...
Direnişçiler Camide Şehadet Bekliyor(Yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber Dışhaber Servisi

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYIN...

Dün cuntacıların yaptığı katliamda 150`e yakın kişinin şehid olmasından sonra Ramses Meydanı`ndaki Ramses Fetih camiine sığınan Müslümanlar hala mahsur durumda. Yaralı olup da cami içinden çıkamayan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ayrıca dün Ramses Meydanı`n yapılan katliamda şehid olanların naaşları da camide bulunuyor.

Caminin etrafı dünden beri askerler ve baltacı teröristlerce sarılmış durumda. El Cezire televizyonunun haberine göre az önce el Fetih Camiine göz yaşartıcı bomba atıldı. Camide çok sayıda kadın da bulunuyor. Yapılan müdahale, camidekilerin tümünün katledilebileceği izlenimini doğuruyor.

Mahsur kalan insanlar sosyal medya aracılığıyla yardım çağrısı yapıyor. İçerde halen yaralılar var. Yaralı bir kadın bu sabah saat 10 civarı şehid oldu.

KADINLAR: BURADA ERKEKLERLE BİRLİKTE ÖLMEYE HAZIRIZ`
Kahire`de bulunan Türkiyeli bazı gazeteciler sosyal medyada paylaştıkları mesajlarında, camide mahsur kalanların seslerini duyurmaya çalışıyor. Bir mesajda şöyle deniliyor; "Ramses Fetih camiinde mahsur kalan kadınlardan biri, `Burada erkeklerle birlikte ölmeye hazırız` dedi."

Bir diğer mesajda; "Camide mahsur kalanlar, dışarı çıkıp tutuklanmak veya öldürülmektense, camide namaz kılarken Dua ederken sehit oluruz daha iyi` diyorlar." diye belirtiliyor.

Geçtiğimiz gün yapılan katliamda 5 bin civarında kişi katledilmiş, dün de bu sayıya 150 kişi daha eklenmişti.
Tüm bu olanlara karşın ABD, AB, BM gibi batılı ülke ve kurumlar sessizliğini korurken, İslam dünyası kan ağlıyor.

el-Fetih Camii kuşatması [16-17 Ağustos 2013] 

Bir buçuk aydır eylem yaptıkları Nahda ve Adeviyye meydanlarından katledilerek çıkarılan İhvan yanlılarının toplandığı Ramses Meydanı’nda bulunan el-Fetih Camii’nde 16 Ağustos 2013 Cuma günü akşam namazından sonra mahsur kalan 400’den fazla Mısırlı Müslümanın yaşadıklarını al-Hiwar Tv ile Türkçe simültane tercüme eklentisiyle ortak yayınından takip edebilirsiniz.. Aşağıda o twitlerin dökümü yer alıyor. 

Türkiyeli muhabirlerinde içinde bulunduğu camiide dakika dakika twitler..

02:00 – Akşam saatlerinden bu yana Mısır’da polis ve baltacılar tarafından etrafları sarılması yoluyla el-Fetih Camii’nde göstericilerin mahsur kaldığı bildiriliyor.

02:24 – TRT Kahire’den Metin Turan [@MetinturanM] el-Fetih Camii’nde 400 kişiyle birlikte sıkıştırıldıklarını, katliama uğrayabileceklerini iletiyor!

02:56 – Metin Turan: Şimdi de vasiyetim: Bana bir şey olursa beni Gafir Mezarlığı’nda Mustafa Sabri Hz.’nin kabrine defnedin. İsmail Özyurt kabri biliyor.

03:05 – el-Fetih Camii’nde kuşatma daralıyor. TRT Kahire’den Metin Turan vasiyetini yazdı. Camiden canlı yayın: http://www.elahmad.com/tv/alhiwar.htm

03:25 – el-Fetih Camii’nden bir adam: “Bugün sadece polis ve asker ateş ediyordu, onlardan başka kimse ateş etmiyordu.”

03:25 – el-Fetih Camii’nden bir adam: “Burdaki insanlar çok huzurlu ve korkmuyor, herkes şehadeti bekliyor. Önceki şehitlere katılmayı bekliyor.”

03:28 – el-Fetih Camii’nden bir adam: “Tüm dünyaya sesleniyorum. Artık Mısırlıların kanının akıtılmasını durdurun onlara sahip çıkın.”

03:29 – el-Fetih Camii’nden bir adam “kim zerre kadar iyilik yaparsa…” ayetini okudu.

03:33 – el-Fetih Camii’nde kamera sahibi Şeyma: “Burda erkekler çok güçlü duruyor çok şükür, burdan şehit olarak çıkmak istiyorlar.”

03:34 – el-Fetih Camii’nden Şeyma: “Biz haklarımızı aramak için sokaklara çıktık, onlar tanklarla silahlarla karşımıza çıktılar.”

03:34 – el-Fetih Camii’nden Şeyma: “Biz ülkeyi doğru yola sokmaya çalıştık ama darbeciler bize izin vermedi, hayallerimizi yıktılar.”

03:36 – el-Fetih Camii’nden Şeyma: “Şükürler olsun bu darbeyle birlikte Allah bize düşman olanların da kimler olduğunu gösterdi.”

03:37 – el-Fetih Camii’nden Şeyma: “Baltacılar gelecek diye bir hazırlık yapmadık, biz sadece Allah’a inanıyoruz. Teheccüd namazı kılıyoruz.”

03:37 – el-Fetih Camii’nden Şeyma: “Kadınlardan ağlayan yok, erkeklerden korkan yok, teheccüd namazı kılarak hazırlıklı olmaya çalışıyoruz.”

03:38 – el-Fetih Camii’nden Şeyma: “Biz sabırlıyız, burada duruyoruz ve Allah’ın zaferine inanıyoruz.”

03:43 – el-Fetih Camii’nden: “10 dakika içinde camiyi boşaltmazsak camiye gireceklerini söylüyorlar.”

03:44 – Metin Turan birazdan canlı yayında olacak deniyor! [@MetinturanM] bey bekliyoruz.

03:49 – ACİL! el-Fetih Camii’nden: “Askerler içeri girmesin diye eylemciler kapıyı güçlükle tutmaya çalışıyor!” Tekbir sesleri yükseliyor.

03:50 – ACİL! el-Fetih Camii’nden askerlerin kapıyı zorlaması görüntüleri ulaşıyor.

03:53 – el-Fatih Camii’nde erkekler kapıyı bedenleriyle tutuyor. Tekbir sesleri yükseliyor.

03:55 – el-Fetih Camii’nde yangın söndürücü sıkıyor göstericiler, askerler içeriyi göremesin diye. Tek “silah”ları bu.

03:57 – el-Fetih Camii’nde göstericiler ellerindeki Kur’anları havaya kaldırmış durumdalar. Tekbirler yükseliyor.

04:00 – el-Fetih Camii’nden mermi sesi geliyor ara ara. Yayındaki adam “şu an canlı bir katliam izliyorsunuz” diyor.

04:02 – el-Fetih Camii’nden ezan sesi, kurşun ve tekbir seslerine karışıyor. Art arda, iç içe hepsi. Sabah namazını kılacaklar şimdi [Namaz vakti değil henüz ama. / bkz. 04:12’de not].

04:04 – Metin Turan canlı yayında konuşmak için hazırlık yapıyor. A Haber’e bağlanacak.

04:05 – el-Fetih Camii’nden canlı yayın için http://kudustv.com/

04:08 – Metin Turan: “Baltacılar içeri girerlerse önceki günlerdeki katliamın aynısını yapacaklarını söylüyor.”

04:10 – Metin Turan: “Askerler içeri girmeye çalıştı ama camideki erkekler kapıyı tutarak buna engel oldu.”

04:12 – el-Fetih Camii’nden tarihi cümleler: “Az önce camiden okunan ezan içeride öldürülmek üzere insanlar olduğunu bildirmek içindi.”

04:13 – Metin Turan: “Baltacıların içeri girmesine ramak kaldı. İçeride biber gazı etkisi var.”

04:16 – En son İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı baskın gecesinde bu kadar gerilmiştim. el-Fetih Camii kuşatma altında.

04:19 – Metin Turan: “Sabahın olmasına 2,5 saat var. Durum değişmezse, Rabia’daki gibi bir katliam gerçekleşecek.”

04:30 – Camiden yapılan yayına giren bir kadın Mısır Ordusu’nu savunuyor ve içeriden askerlere taş, sandalye atıldığını söylüyor.

04:32 – Camiden yapılan yayına giren bir kadın camiden geçilen görüntülerin yalan olduğunu savunuyor. Bizdeki Kemalistleri hatırladım.

04:37 – el-Fetih Camii’ni kuşatan asker ve polisler. pic.twitter.com/Yiu6w4t40U

04:39 – el-Fetih Camii’nin giriş kapısının dışarıdan görünüşü. Polisler dışarı yığılmış ve baskın hazırlığında. pic.twitter.com/jElM59YbOd

04:44 – Metin Turan [@MetinturanM]: “Baltacılar caminin birinci bölümünün kapısını kırdılar caminin büyük alanına çekildik.”

04:47 – Bu sabah el-Fetih Camii fecri. Gören gözleriz, bizim için gün ışısın Allahım.

04:50 – el-Fetih Camii’nden: “Biz bugün 110 şehide veda ettik ve onları cennete gönderdik. Burada bir halk ölüyor.”

04:55 – el-Fetih Camii’nden doktor: “Aileme iyi olduğumu söylememe gerek yok, ben zaten iyiyim ve buradaki herkes de benim ailem.”

05:03 – el-Fetih Camii’nde sabah namazı. Tarihi görüntüler, büyük vakitler, muazzam sınanmalar. Şahidiz, şahidiz, şahidiz.

05:14 – Bir caminin merkez olmasını nasıl özlemişiz. Hakikat, adalet, nizam sözleri sadır olan bir cami oldu el-Fetih Camii. Şahidiz.

05:22 – Kudüs Tv’deki el-Fetih Camii canlı yayınında simultane çeviri yapan Tevfik Hamss [@tevfik_hamss], gazan mübarek olsun, selam sana!

05:27 – el-Fetih Camii’nden bir genç: “Ben İhvan`lı değilim. Ben sadece haklarımı istedim.”

05:28 – Dışarıdan el-Fetih Camii’ne mesaj: “Lütfen sizi sağ salim dışarı çıkaracak bir anlaşma yapın, polis ve baltacılar dışarıda hazır bekliyor.”

05:30 – el-Fetih Camii’nden: “Çıkışı girişinden geniş mermi yaraları var insanlarda, Yahudiler bile böyle öldürmüyor!”

05:36 – el-Fetih Camii’nde tutulan bir şehit cenazesi var. Ailesi görüp tanısın diye canlı yayında yüzünü gösteriyorlar şu an.

05:40 – el-Fetih Camii’nden bir adam: “Şehidin abisini aradım, kardeşi, “Allah onun şehadetini kabul etsin, onun yolunu devam ettireceğiz” dedi.”

05:45 – Sanırım el-Fetih Camii fecrinin kahramanı Şeyma adındaki kadın. Kamera da onun sanırım, son bilgileri de o getiriyor.

06:00 – Ramses Meydanı’ndaki el-Fetih Camii’nde yüzlerce insan hâlâ mahsur. Dışarısı polis ve çeteciler tarafından sarılmış durumda.

06:00 – Metin Turan TRT Türk canlı yayınına katıldı: “Camii’nin penceresinden baltacılarla camii içindeki insanlar konuşuyorlar, tartışıyorlar.” “Şu an caminin ana kapısını zorluyorlar, insanlar tedirgin, her an bir şey olabilir.” “Büyükelçilik asker ve polisin saldırmayacağını ama baltacıların saldırabileceğini bana bildirdi.”

06:02 – el-Fetih Camii’nden: “Biz akşam yaralıları askerlere teslim ederken bize ateş açıldı, biz de çıkamadık, geri döndük.”

06:03 – el-Fetih Camii’nden: “Biz akşam namazını kılmak için camiye girdik, sonra kapıları kapadılar ve burada mahsur kaldık.”

06:04 – el-Fetih Camii’nden: “Akşam namazından sonra burada mahsur kaldık, yatsı namazından sonra bize ateş açıldı.”

06:21 – el-Fetih Camii’nde mahsur kalanlar dışarıdaki baltacılar tarafından ellerindeki satırlarla tehdit ediliyorlar.

06:25 – Uyananlar için sabah bülteni: Ramses Meydanı’ndaki el-Fetih Camii’nde yüzlerce insan mahsur. 02:00’den beri canlı yayında izliyoruz.

06:37 – el-Fetih Camii’nde mahsur kalanlar sokağa çıkma yasağının bitmesini bekliyor. Ondan sonra çıkabileceklerini düşünüyorlar.

07:14 – SON DAKİKA: el-Fetih Camii’nde, atılan gaz bombasından dolayı nefes almakta zorlanan kadın vefat etti.

07:15 – Güvenlik güçleri el-Fetih Camii’nin kapısına çıkan merdivenlerde oturarak beklemeye devam ediyor.

07:30 – el-Fetih Camii’nde Kur’an okuyarak bekleyiş devam ediyor.

07:44 – Baltacılar ve polis tarafından caminin kapısı zorlanıyor. Caminin içinde kapının arkasından birikiyor insanlar.

07:44 – Metin Turan: Camide hareketlilik başladı, kapı açıldı, bir oyun olabilir, birisi içeriye girdi. [AA’nın haberinden detay: Televizyon bağlantısı sırasında sivil giyimli “baltacı” olduğu iddia edilen bir şahsın silahsız olarak caminin içine girdiği, içeridekilere “buradakilerin hepsi İhvancı değil mi?” diye soru sorduğu ve daha sonra tekrar dışarı çıktığı görüldü. / Haberin tamamı için bkz. http://www.aa.com.tr/tr/manset/216296—guvenlik-guclerinden-kacan-400-gosterici-camiye-sigindi].

07:50 – Canlı yayında dışarıdan çok sayıda polisin caminin merdivenlerini çıkarak kapıya doğru sevk edildiği görülüyor.

08:00 – Kapı zorlanıyor. İçeri girmeye çalışıyorlar. Caminin içinden görüntülerde dışarıdan zorlayan polislerin kaskları görünüyor.

08:07 – Metin Turan: 13 saattir el-Fetih Camisi’ndeyim. Saat 7 oldu, dışarı çıkma yasağı bir saat önce bitti. İnsanlar korkudan ne yapacaklarını bilmiyorlar.

08:12 – el-Fetih Camii’nde kuşatma altındakiler şu an gerçek anlamıyla caminin kapısını bedenleriyle tutmuş durumda.

08:14 – Caminin önünde yüzlerce baltacı toplanmış durumda ve bekliyorlar. Onlarla konuşan bazı adamlar görülüyor.

08:26 – Sol yanda el-Fetih Camii’nin içinden kapısını tutanlar; sağda caminin önünde bekleyen baltacılar görülüyor. pic.twitter.com/HTscmnuwnE

08:45 – Polis el-Fetih Cami’nin önünde kalkanlarıyla barikat kurmuş durumda.

08:47 – el-Fetih Cami’ne doğru büyük bir kalabalığın yürüyüşe geçtiği söyleniyor.

08:59 – AA muhabiri Kemal Firik [@mfirik]: Fetih Cami’nde mahsur kalan Hiba Zekeriya AA ve Metin Turan ile görüştüm askerin içeriye gireceğini söylüyorlar.

09:02 – AA muhabiri Kemal Firik: Fetih Camii’ne gidilemiyor tüm yollar ordu tarafından tutulmuş durumda.

09:04 – el-Fetih Camii’nde mahsur kalanlar arasında AA muhabiri Hiba Zekeriya da var.

09:15 – Türk ve Mısır İşadamları Der. Başk. Atilla Ataseven [@atillaataseven]: Fetih Camii’ne askerler tören salon kısmına girdi. Baltacıları uzaklaştırıp arada kordon oluşturdular. Camiye girmeye çalışıyorlar.

09:36 – Metin Turan: el-Fetih Camisi’ndeki insanlar endişeli dışarı çıkmaları halinde ya ölecekler ya da tutuklanacaklar. Birilerinin araya girmeleri gerekiyor.

10:00 – AA: Mısır’da güvenlik güçlerinin şiddetinden El-Feth Camisine sığınan Mısırlılar cami hoparlöründen yardım istedi [http://www.aa.com.tr/tr/manset/216318—cami-hoparlorunden-yardim-istediler].

10:33 – Metin Turan: "Camiden şu ana kadar 2 kişi dışarıya çıktı. İkisinin de tutuklandığı haberi geldi."

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir