• DOLAR 32.197
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2505.696
  • ...
Belediye ilaçlama yapmayınca, İstanbul'u sivrisinekler bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı.

Bir çok kişi ev ve araçları saran onlarca sivrisineği çekip sosyal medyada paylaştı. Avcılar, Yeşilkent Mahallesi sakinleri de yaz aylarının gelmesiyle artan sivrisinekler nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasıyla kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Mahalleden geçen deredeki pislikler ve zamanında toplanmayan çöpler nedeniyle sivrisineklerin çoğaldığını ifade eden mahalle sakinleri ilaçlama araçlarının mahallelerine daha sık gelmesini istiyor.

"Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz"
Mahalle sakini bir vatandaş, "Mahallede sivrisinek çok, çocukları ısırıyor. Isırdığı yer kabarıyor ve içinden su çıkıyor. İlaç alıyoruz ama hiçbir şey fayda etmiyor. Evde bebeklerimiz var, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Camı açsak, içeri hava girsin desek çocuklar yine aynı oluyor, hep ısırıyorlar" dedi.

"Sadece 1 kez ilaçlama yapıldı"
Sivrisineklerin kaynağının, mahalleden geçen dere ve çöplerin zamanında toplanmaması olduğunu ileri süren bir başka vatandaş ise, "İlaçlama olsa daha iyi olur. Geçen sene az da olsa ilaçlama oluyordu ama bu sene sadece bir defa gördüm. Çocuklarımıza yazık günah, havalar ısındığı için mecbur kendimizi dışarı atıyoruz ama sineklerden dolayı hiçbir şekilde dışarı çıkamıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Enson Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir