• DOLAR 32.25
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2419.195
  • ...
GTÜ: öğrencilerimizin farklı görüşlere sahip olma hakkını saygıyla karşılıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten 2 öğrenci topluluğu, yapacakları piknik etkinliğinde "kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterileceği" ibaresini de eklemiş fakat harem-selamlığı hazmedemeyen bazı güruhlar toplulukları üniversiteyi hedef gösterince Gebze Teknik Üniversitesi tarafından konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Öğrencilerin sosyal yaşamlarına müdahale yetkilerinin bulunmadığına değinilen açıklamada, "Üniversite camiasında, farklı düşüncelere, inançlara ve değerlere sahip bireyler bulunur. Bu çeşitlilik, üniversitemizin zenginliğidir ve her bir öğrencimizin bu çeşitliliğin içinde yer alabilmesini önemsiyoruz." İfadelerine yer verildi.

"Etkinliklerin uygulanış biçimi kulüplerin kendi inisiyatiflerindedir"

Öğrencilerimizin farklılıklarını kabul eden ve çeşitliliği teşvik eden bir üniversite olmaya devam edeceğiz, denilen açıklamada, "Son günlerde ortaya çıkan bir olayda, iki öğrenci kulübünün piknik etkinliği düzenlemesi ve katılımcı formunda 'Kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterileceği' ifadesine yer verilmesiyle ilgili tartışmalar yaşanmıştır. Bu etkinlik, üniversitemiz bünyesindeki öğrenci kulüpleri tarafından organize edilmiştir ve diğer öğrenci kulüplerinin etkinliklerinde olduğu gibi, uygulanış şekli kulüplerin kendi inisiyatiflerindedirGebze Teknik Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin farklı görüşlere sahip olma hakkını ve ifade özgürlüğünü saygıyla karşılıyoruz. Üniversitemizin misyonu, bilim üretmek ve öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarını desteklemektir. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin sosyal yaşamlarına müdahale yetkimiz bulunmamaktadır. Öğrenci toplulukları, etkinliklerini 'öğrenci toplulukları yönergesine' uygun şekilde planlamak ile mükellef olup bu etkinlikleri uygulayış şekilleri kendi sorumluluklarındadır." denildi.  

Son olarak, "Üniversitemizin misyonu bilim üretmek ve gençlerimizin vicdanı hür, zihni hür bireyler olarak profesyonel hayata hazırlanmalarını sağlamak ve bunun için uygun ortam yaratmaktır. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin farklılıklarını kabul eden ve çeşitliliği teşvik eden bir üniversite olmaya devam edeceğiz. Gebze Teknik Üniversitesi olarak araştırma üniversitesi vizyonumuzla akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizle bilim ve teknoloji alanında, uluslararası standartlarda mezunlar yetiştirme ve tüm öğrencilerimizin saygı göreceği bir akademik ortamı sürdürme konusundaki kararlılığımızı yineliyoruz." vurgusu yapıldı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir