• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrenciler resimleriyle çevre kirliliğine dikkat çektiler 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi Senan İdin Fen Lisesi öğrencileri, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniği ile çizdikleri resimleri Sanat Sokağında sergiledi.

Çevreye atılan atıklar nedeniyle ölen hayvanları resmettiğini belirten Fen Lisesi öğrencilerinden Rozetin Tayboğa; “Çağımızda çevre kirliliği sorun haline gelmiş bulunmakta. Bu yüzden Silopi’yi bilinçlendirmek ve duyarlılık kazandırmak için çalıştık. Yaptığım tabloda çevre kirliliği ele aldım. Tablomda, atıklar yüzünden hayvanların yiyecek bulamamasıyla atıkları yemesini, bu atıkları yedikleri için öldüklerini ve üzülen bir kız çocuğunu resmettim.” dedi

Sanayi ve endüstrinin gelişmesiyle çevreye verilen zararı resmeden Nida Ruyal, doğanın çöplük gibi kullanılmasıyla bir sonraki neslin bir avuç suya muhtaç kalacağını söyledi. 

Görsel Sanatlar öğretmeni Fahrettin Kaya ise “Gün itibariyle açmış olduğumuz sergide güzel dönütler aldık. Okul içerisinde farkındalık sergisi kapsamında, çevre kirliliği, kutup araştırması küresel anlamda dünyayı ilgilendiren sorunlara yönelik ele aldığımız çakışmaları sergiledik. Fen Lisesi olmasına rağmen güzel sanatlar ve sportif faaliyetler de öğrencilerimizin ilgili olduğunu görmek bizi fazlasıyla mutlu etti.” diye konuştu. 

Sergi, gün boyunca ilçedeki öğrenciler ve halk tarafından ilgiyle ziyaret edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir