• DOLAR 32.204
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2505.154
  • ...
Şırnak'ta Bitkisel Üretimin Planlamasına Yönelik Teknik Komite Toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 "Tarımsal Üretimin Planlaması "Hakkında Yönetmelik, Uygulama Esasları, Tebliğler vs. ilgili mevzuat gereğince düzenlenen toplantıda, Şırnak'ın Bitkisel Üretim planlamasının uygulanabilirliği açısından yol ve yöntemler ile birlikte hangi ürünlerin önemli olacağı konuları değerlendirildi.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin'in, üretimin planlanmasının önemine ve münavebe (ekim nöbeti) yönteminin etkili şekilde kullanımına dikkat çektiği toplantıda; Şırnak’ın toprak ve iklim yapısına en uygun ekim yöntemleri ile uygun ürün yelpazesi hakkında toplantı katılımcıları görüşlerini dile getirdiler.

Bitkisel Üretimin Planlanması konusundaki bilgilendirme sunumlarının ardından, Teknik Komite Üyeleri tarafından yapılan değerlendirmelerin sonunda, 2025-2027 yılları için havza bazlı bitkisel üretim planlaması gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Talha Altuntaş’ın başkanlık ettiği toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak da gözlemci olarak eşlik etti. Toplantı Şırnak İli Bitkisel Üretimin Planlaması Teknik Komitesi üyeleri, ilgili Müdürlerin ve personelin katılımıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir