• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Köye dönüşlerle beraber tel örgü satışları hızlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Simani Mahalleisnde tel örgü ve çit malzeme imalatı ve satışı yapan Mustafa Aydın, köye dönüşlerin başlaması ve baharın gelişi ile bahçe etrafı tel örgü ve çit malzeme satışların arttığı ve sektörde canlılığın olduğunu söyledi.

"Sektörümüz ilkbahar ayında başlayıp sonbaharda son buluyor"

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Aydın, "Bingöl'de olmayan tel imalatını kurmak üzere halkımıza bu alanda daha sağlıklı ve güzel bir hizmet amaçlı işletmemizi kurduk. Sektörümüz ilkbahar ayında başlayıp sonbahar ile beraber bitiyor. Sonbahar ayından sonra sektöde işler duruyor ve biz de kış boyu kapatmak zorunda kalıyoruz." dedi.

"Köy dönüşler satışları olumlu etkiledi"

Mustafa Aydın

Aydın, bahar aylarında tel satışlarında artış olduğunu söyleyerek, "Ülkemizde son zamanlarda köye dönüşlerin artmasıyla beraber köye giden vatandaşlarımız arazilerini kapatmak, mevcut arazilerinin bakım ve onarımını yapmak için tel taleplerinde bulunuyorlar. Vatandaşların daha çok dikenli tel, galvaniz tel, helozon tel, bazen de çipçi ve panel çit talepleri oluyor. Amacımızmüşterilerimizin taleplerini karşılayabilmek." ifadelerini kullandı.

Tel kalitesi ve ölçüleri ile ilgili teknik detaylar paylaşan Aydın, "Tel, milimleri artıkça evbatları ve göz aralıkları değişmektedir. Talep doğrultusunda her ölçüde tel imalatını yapmaktayız." dedi.

"Sezonluk olduğundan ötürü sektörde ayakta durmak zor"

Aydın,"Bu işte gerçekten ayakta çok durmak zor. Son zamanlardaki köye dönüşlerden kaynaklı hareketlilikle ayakta duruyoruz. İşimiz sezonluk olduğu için kışın kapatmak zorunda kalıyoruz. Şu an kazancımız köylere dönüş yapan vatandaşlarıma sattığımız malzemelerdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir