• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Uzay savaşları mı başlıyor? Uyduların çarpışma ihtimali var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası istihbarat haber sitesi Intelligence Online'ın (IO) ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) elde ettiği bilgilere göre uzun zamandır uzayda uydularla birbirlerine karşı istihbarat savaşı veren iki süper güç, ABD ve Çin arasındaki gerilim Hint Okyanusu'na kadar uzandı.

Haber Global'den Emre Öztürk'ün haberine göre, Çin, Hint Okyanusu üzerinde istihbarat uydularıyla gözlem ve bilgi toplama yaparken ABD'nin uyduları da bir gölge gibi Çin'in uzaydaki istihbarat araçlarını takip ediyor. ABD'li askeri kaynaklar karşılıklı takipler dolayısıyla uzayda “uydular arası it dalaşı” yaşandığını da dile getirmekteler.

ABD'nin istihbarat uydusu 'NROL-70', Çin'in istihbarat uydusu 'Ludi-Tance 4'ü uzayda bir gölge gibi takip ediyor

DEV AJAN BÖLGEDE
Pentagon kaynaklarının paylaştığı bilgilere göre Çin son dönemde Hint Okyanusu üzerinde uzaydan gerçekleştirdiği istihbarat faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Pekin, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Güneydoğu Asya ve Hindistan üzerindeki istihbarat faaliyetlerinin büyük bir kısmı uzaydaki ajan uyduları sayesinde gerçekleşiyor. Askeri kaynaklar Çin'in son iki ayda 8 istihbarat uydusunu Hint Okyanusu bölgesine kaydırdığını ifade ederlerken bu uydular arasında Pekin'in en büyük data ve görüntü toplama kapasitesine sahip 'Ludi-Tance 4' uydusu da yer almakta.

UZAYDA ÇARPIŞABİLİRLER
Bu uyduyu ise ABD'nin dünya yörüngesindeki en güçlü istihbarat sistemlerinden birisine sahip olan ve 'NROL-70' uydusu bir gölge gibi takip ediyor. Askeri kaynakların verdiği bilgilere göre sekiz ABD ve Çin uydusu Hint Okyanusu üzerinde birbirini bir gölge gibi takip ediyor ve hatta “birbirlerine yaklaşarak data ele geçirme, frekans/iletişim bozma faaliyetleri yürütürken tehlikeli şekilde uzayda it dalaşına bile giriyorlar!” Askeri uzmanlar iki ülkenin uydularının bu gerilimler dolayısıyla “uzayda çarpışma ihtimalinin olduğunun” da altını çizmekteler.

ÇİN'E KARŞI DÖRTLÜ İTTİFAK
Askeri kaynaklar ayrıca Washington'ın Çin uydularının yörüngedeki rotalarını, sabit konumlarını ve pozisyonlarını da Hindistan, Birleşik Krallık ve Fransa ile paylaştığını iddia etmekteler. Savunma yayın organlarına konuşan askeri strateji uzmanlarına göre 4 ülke arasında Çin'e karşı güçlü bir anlık istihbarat bilgi akışı ve ittifakı kurulmuş durumda.

Askeri kaynaklara göre ABD, Hindistan, Birleşik Krallık ve Fransa Çin'e karşı anlık istihbarat akış sistemi geliştirmiş durumda.

UZAYDA SOĞUK SAVAŞ
ABD daha önce toprakları üzerinde seyreden ve Çin'in istihbarat amaçlı kullandığı iddia edilen iki balonu savaş uçaklarıyla düşürmüştü. ABD merkezli Military.com'un paylaştığı bilgilere göre de Çin uydularının ABD hakkında bilgi toparken ayrıca “Birleşik Devletler'in internet altyapısını kullandığı” ortaya çıkmıştı. İki ülkenin uzaydaki meteoroloji gözlem uydularının lenslerini değiştirerek istihbarat uydularına çevirmeye başladığı da savunma medyasına yansıyan bilgiler arasında.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir