• DOLAR 32.222
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2453.41
  • ...
"Kudüs Müslümanların namusudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Her yıl ramazan ayının son cumasında etkinliklerle gündeme getirilen Dünya Kudüs Günü ile ilgili İzmit Umut-Der 'den yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün, Allah'ın mukaddes arzı, Müslümanların, Mustaz'afların namusu, bu ümmetin mekân olarak vahdet noktası olması gerektiği ifade edildi.

 

Bu açılardan bakıldığı zaman Kudüs'ün öneminin çok olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu şehrin tarihte birçok peygamber tarafından sahiplenildiği ve son peygamber Hz. Muhammed (sav) tarafından da mucizevi bir şekilde miraca yükselmesi sebebiyle kemalini tamamlamıştır. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi, Mescid'ul Haram'dan sonra muvahhitlerin ikinci camii ve yeryüzünde Mescid'ul Haram ve Mescid'un Nebi'den sonra üçüncü mukaddes haremi'dir. Yarım asırdan fazla Siyonist israilin yaptığı zulme ve yıkıma Müslümanlar olarak karşı çıkmazsak, İsrail'in ümmetin içine soktuğu fitne daha da büyüyecek ve İslam alemi daha ağır bedeller ödeyecektir. Bu fitnenin son örneğini de Mısırda gördük." denildi.

 

Açıklamada son olarak, "Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız. Allahtan kendilerine yardım diliyoruz. Zalimlerin yaptığı zulmü kınıyoruz" vurgusu yaptı. (Medeni Topaloğlu- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir