• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Diyanet'ten Yeterlilik sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Diyanet İşleri Başkanlığı konu ile ilgili yaptığı duyuruda, yeterli başvuru halinde 81 ilde yapılması planlanan yeterlilik sınavının 25 Ağustos Pazar günü saat 08.00'de yapılacak.


Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım olmak isteyen ilahiyat fakültesi ve imam hatip lisesi mezunlarının katılabileceği sınavda genel ve özel şartlar arandığı ifade edildi.


Sınava katılmak için 22/07/2013-05/08/2013 tarihleri arasında belirlenen bankalara 35 TL sınav ücretini yatırmaları, adayların sınav başvuru tarihleri içerisinde, e-başvuru formuna girmiş oldukları başvuru bilgilerinde değişiklik yapabilecekleri, e-başvuru yapmalarının ardından bilgilerinde değişiklik yapmaları halinde en son yaptıkları değişiklik geçerli olacağı ayrıca belirtildi.


Her birinin kendi alanında 80 sorunun sorulacağı sınavda, sınav öncesi YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adayların, sağlık kurulu raporunun, engelli kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın engel durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi birini bir nüsha halinde en geç 05.08.2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde olacak şekilde ulaştırmaları gerektiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir