• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`İsrail`in yok olması için çokça dua edelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de ``Dünya Kudüs Günü`` nedeniyle 22 STK `nın destek verdiği ve Cuma namazı sonrasında yoğun katılımlı bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını 22 STK adına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şube Başkan yardımcısı Feyzi Aytar okudu.

Yapılan basın açıklaması ardından meydanda bulunan kalabalık tarafından tekbirler getirilABD ve İsrail bayrakları dökülen benzinle tutuşturularak yakıldı.

1979 yılından beri yani yaklaşık 32 yıldır Ramazan ayının son Cuma günü, tüm dünya Müslümanları tarafından Kudüs günü olarak kutlandığını anımsatan Aytar, Dünya Kudüs Günü`nün Müslümanların hep bir ağızdan Siyonist İsrail`in varlığına olan öfkesini en gür sesle haykırdıkları gün olduğunu söyledi.

``Filistin meselesi sadece Filistinli Müslümanların meselesi değildir``

"Kudüs günü bütün Müslüman milletlerin dikkat edip ilgi göstermesi ve canlı tutması gereken bir gündür" diyen Aytar, "Eğer bütün Müslümanlar tepki gösterse böylesi fesatçıların önünü alabiliriz. Dünya Kudüs günü; Yahudi ırkını en asil ırk sayıp diğer insanları insan yerine koymayan Siyonist İsrail`i, işgal ettiği İslam topraklarından defetmek için kararlılık gösterme günüdür. Çağın Firavun`u, Nemrut`u olan İsrail`e karşı direnmek biz Müslümanların boynunda imani, İslami ve insani bir mecburiyettir, büyük bir farzdır. Bundan 60-70 sene önce İslam âleminin tam ortasında korsan bir devlet kurup İslam ümmetinin kalbinin üstüne yerleşip kardeşlerimizin namusuna göz diken, kanlarını su gibi akıtan, camileri mezbahaneye çeviren bu Yahudiler, acaba hangi cüretle Filistin`imizi işgal edebildiler? Acaba bizim hangi zaafımızdan faydalandılar? Onlarca İslam ülkesinin arasında acaba hangi güçle ilk kıblemizi yıkma teşebbüsünde bulunabiliyorlar ve şehirleri bombalayabiliyorlar? Şunu net olarak anlamak lazım! Filistin meselesi sadece Filistinli Müslümanların meselesi değildir. Tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir. Mescidi Aksa İslam`ın şiarlarındandır. İslam`ın onur ve şiarları bizim için her şeyden önceliklidir. Keşke Filistin bir iğne olup Arap hükümetlerinin gözüne batsaydı da dikkatlerini çekebilseydi! Sadece Filistin ve Kudüs mü? Mısır, Suriye, Afganistan, Arakan, Irak ve diğer İslam beldelerinde de Müslümanlar mağdur, mahzun, mazlum ve işgal altında değil mi? Bu İslam beldelerinde de kardeşlerimizin vahşice katledilmesine daha ne kadar susacak ve onların yardım isteyen seslerine ne zaman cevap vereceğiz." Dedi.

``Filistin Yahudilere vatan olmayacak…``
İsrail`in var oldukça direnişin devam edeceğini, direniş devam ettikçe de kendilerinin var olacağını belirten Aytar, "Bizler var oldukça da Filistin Yahudilere vatan olmayacak biiznillah. İsrail bütün insanlığın düşmanı olduğunu bundan birkaç yıl önce Mavi Marmara gemisine yaptığı alçakça saldırıyla tüm dünyaya gösterdi. Dünyanın vicdanı oradaki aç susuz ve mahrum bırakılmışların çığlığını kulaklarını daha fazla tıkayamadı ve insani yardım götürmek istedi. Bu insani yardım uluslararası sularda, hiçbir hukuku tanımayan eşkıya ve korsanlar tarafından saldırıya uğradı." diye konuştu.

``İsrail`in yok olması için çokça dua edelim``

Aytar, ``Allah-u Teâlâ Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun! Allah-u Teâlâ İslam ümmetine uyanışı ve vahdeti nasip etsin! Allah-u Teâlâ Siyonist İsrail`in yıkıldığı günü görmeyi bizlere nasip etsin! Allah-u Teâlâ o güzel günü çabuklaştırsın! Ramazanın son 10 günü içindeyiz. Bu son geceler Kadir gecesini barındırdığı için her gece Kadir gecesi değerindedir. Bu mübarek gecelerde İslam ümmetinin vahdeti ve İsrail`in yok olması için çokça dua edelim. Allah-u Teâlâ şimdiden dualarınızı da, oruçlarınızı da kabul etsin" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şube Başkanı Abdullah Narin hocanın yaptığı duayla sona ererken, kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.(Nihat Kanat/Salih Gönül/Enis Ağırbaş-İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir