• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
`Bütün Zulümlerin sebebi Kudüs`e sahip çıkamamak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hz. Ömer Camii avlusunda Cuma namazı çıkışı sıcak havaya aldırış etmeyen halk, ellerinde `Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, Küfür tek millet ey millet bu ne zillet, Bekle bizi ey Kudüs Selahaddin`in torunları geliyor, Kudüs Ümmetin kalbidir" dövizleri ile kafir ve işbirlikçilerine lanet yağdırdı.
 
Burada yapılan açıklamayı Mustazaflar Cemiyeti Van şubesi adına Serdar Anlamaz okudu.
 
Açıklamasına "Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram`dan, çevresini bereketlendirdiğimiz mescid-i aksaya götüren O Allah, yücedir. Gerçekten O, işitendir görendir" ayetiyle başlayan Anlamaz, "Bugün, İslam ümmetinin diriliş günü olan Dünya Kudüs Günüdür. Ümmetin vahdet ve kardeşlik günüdür. Bu vesile ile tüm Kudüs dostlarına selam olsun" dedi.
 
"Kudüs Siyonistlerin necis ayakları altında inlemektedir"
Kudüs şehrinin İslam dinindeki kutsiyetini anlatan Anlamaz, Kudüs`ün tarih boyunca Müslümanlar için vahdet, güç ve kuvvetin sembolü olduğunu söyleyerek, "Ne zaman ki Müslümanlar bu topraklara sahip olmuşlar, yeryüzünde hak ettikleri izzet ve şerefe de kavuşmuşlar ve yeryüzüne Allah`ın dinini yayarak, fitneyi ortadan kaldırmışlardır. Ama ne acıdır ki, bir buçuk milyarlık İslam ümmetine rağmen Kudüs yıllardır Siyonistlerin necis ayakları altında inlemektedir. Ve Kudüs`e layıkıyla sahip çıkamayan Müslümanlar bundan sonra dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalmış ve kendi öz yurtlarında yetim kalmışlardır. Zira bugün Mısır`da, Arakan`da Suriye`de, Afganistan`da, Irak`ta, Çeçenistan`da, Doğu Türkistan`da, Patani`de Keşmir`de ve dünyanın dört bir yanında mazlum ve Mustazaf halklar (ümmet) hunharca katledilmektedir" ifadeleri kullandı.
 
"Firavunların saltanatları yıkılacaktır"
Katil İsrail`in sadece Kudüs`ü ve Filistin`i işgal etmekle yetinmediğini aktaran Anlamaz, "Dünyanın her tarafında, büyük şeytan Amerika ile birlikte İslam`a ve Müslümanlara saldırıyor. İşte Mısır, Mısır`daki darbenin arkasında İsrail ve ABD vardır. İsrail ve ABD`nin organize ettiği bu darbe; hiç şüphesiz İslam`a ve insanlığa vurulmuş bir darbedir. Tek millet olmuş bütün dünya küfrü, Allah`ın dini İslam ile Allah ile savaşıyor. Ama unutmayalım ki, İslam ve Allah düşmanları her zaman kaybetmişlerdir. Mısır`da da tarih tekerrür ediyor. İnşaallah Mısır`da da kaybedeceklerdir. Hz. Musa`nın ve tüm peygamberlerin varisleri olan Müslümanlar, Firavunların saltanatlarını yıkacaktır inşallah. Haftalardır meydanları doldurup, darbeye karşı kahramanca direnen Mısır halkını takdir ediyoruz. Mücadelelerini selamlıyor ve onları bu izzetli duruşlarından dolayı tebrik ediyoruz. Kahraman Mısır halkının şunu bilmesini istiyoruz ki her ne kadar bedenlerimizle yanlarında değilsek de, ruhlarımız ve dualarımızla Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız" diyerek talep edildiğinde bedenleriyle meydanlarda Mısırlı kardeşlerinin yanında yer alacaklarını kaydetti.
 
Sık sık tekbirlerin getirildiği açıklamada Anlamaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün bizler de burada toplanarak, dünyanın dört bir yanında, Kudüs için tek bir yürek olmuş dünya Müslümanlarının seslerine kendi sesimizi de katarak, Siyonist Yahudilere, Kudüs`ü unutmadığımız ve asla unutmayacağımız mesajımızı gönderiyoruz. Yine bugün bizler, Kudüs muhafızları olan Filistinli kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını, her daim kalplerimizin onlarla beraber attığını ve Kudüs özgürleşinceye kadar kendileriyle beraber olacağımızı bildirmek için buradayız.
 
"Birer Mursi olup, seni Yahudi çizmelerinden kurtaracağız"
Ey Kudüs! Bizler, Selahaddin`in torunları olarak birer Müsavi, birer Şikaki, birer Mursi olup, Allah`ın izniyle seni Yahudi çizmeleri altından kurtaracağız. Ve bizler buradan Kudüs`ümüze sesleniyoruz: Ey Kudüs! Seni unutmadık ve asla unutmayacağız. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet bizi senden vazgeçiremez. Ey Kudüs! İzzeddin Kassamlarını, Ahmet Yasinlerini, Fethi Şikakilerini, Yahya Ayyaşlarını, Rantisilerini, Mavi Marmara şehidlerini ve Allah için aziz canlarını feda eden nice kahraman evlatlarını unutmayacağız."
 
Yapılan basın açıklamasını ardında halk sessiz bir şekilde dağıldı. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir