• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Konya RİDA`dan Adeviyye Meydanı`nda iftarlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Ramazan ayının sonuna kadar Adeviyye Meydanı`nda iftar sofraları kuracakları açıklandı.

Konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Mehmet Şahin, Mısır`da yaşanan olayları endişe ile takip ettiklerini ve yaşanan zulümden dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi.

Adeviyye Meydanı`nda toplananların sayısı yüz binlerle ifade edildiğini belirten Şahin, "Bu sayının fazla olmasından dolayı iftar yapabilmek çok güçleşiyor. Bölgeyle yaptığımız görüşmeler sonucunda, iftarlık dağıtımının çok önemli olduğunun farkındayız. Ramazan ayının son haftasını yaşadığımız günlerde, toplanan yüz binler, dünyanın en büyük iftar sofrasında buluşuyor, açılan iftarların ardından hep birlikte dualar ediyorlar.

Yetim merkezli çalışan RİDA Derneği yurtiçi ve yurtdışında yaptığı çalışmalarının yanı sıra, dünyadaki mazlumlara el uzatmaya devam ediyor. Daha önce yaşanan savaş nedeniyle Suriye halkına elini uzatan derneğimiz, bugün de Mısır`da yaşanan bu olaylara kayıtsız kalmayacaktır. RİDA Derneği olarak Salı günü Adeviyye meydanında 5000 kişiye iftar verdik" dedi.

"Ramazan ayının sonuna kadar her gün iftarlık dağıtmayı düşünüyoruz" diyen Şahin, Adeviyye Meydanı`ndaki kardeşleriyle iftar yapmak isteyen hayırseverlerimizi destek olmaya davet ediyoruz. Adeviyye`de bir kişinin iftar bedelini 4 TL olarak belirledik. Katkılarınız için RİDA Derneğine ulaşabilir, +90332 234 1616 telefonundan detaylı bilgi alabilirsiniz" ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir