• DOLAR 32.22
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2508.617
  • ...
Enkaz altındakileri arayarak kandıran sanık için 7 yıl hapis cezası istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremde yıkılan binaların enkazı altında kalanları internet üzerinden arayarak kandırdığı iddia edilen 18 yaşından küçük M.B. hakkında dava açıldı.

Konuyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bir grubun anlık mesajlaşma platformu üzerinden enkaz altında kalan vatandaşları arayarak "seni kurtarmaya geliyoruz" diye oyaladıkları ve gülüp dalga geçtiklerinin belirlenmesi üzerine İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldığı belirtildi.

İddianameye göre, hesabın M.B'ye ait olduğu belirlendi. Bilirkişi raporuna göre videodaki seslerin Y.S, H.T.Ö ve 18 yaşından küçük M.B'ye ait olduğu tespit edildiği aktarıldı.

Şüpheli M.B. hakkında "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma", "kamu kurumu faaliyetini cebir veya tehdit kullanarak engellemek" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2 yıl 9 aydan 7 yıl 7 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

18 yaşından büyük diğer sanıklar için aynı suçlardan ayrı ayrı 4 yıl 4 aydan 11 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir