• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatı darbecileri kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ergani ilçe teşkilatı bir basın açıklamasıyla Mısır'da cunta tarafından yapılan katliamları kınadı. Yapılan açıklamada, Mısır'da ki darbenin küresel ve bölgesel güçlerin telkini ve desteği ile gerçekleştiğine dikkat çekildi.

 

Yapılan basın açıklamasını HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran okudu.

 

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Buran yaptığı açıklamada, Mısır halkının bu kazanımlarını hazmedemeyen Mısır cuntasının, küresel ve bölgesel güçlerin telkini ve desteği ile askeri bir darbe gerçekleştirdiğini söyledi. Buran yönetime el koyan darbecileri ve arkasındaki batı emperyalizmini, Suud krallığını ve Arap emirliklerini lanetlediklerini belirterek zalimleri ve darbecileri Allah'a havale etti.

 

Buran, Mısır'da barışçıl amaçlı gösteri yapan insanların katledildiğine değinerek, "Mısır halkının iradesini hiçe sayan darbeci zihniyet, askeri müdahaleyi halka kabul ettiremeyince, silahların namlularını her hangi bir şiddete başvurmadan darbeye direnen sivil halka yöneltmiş ve büyük bir katliama imza atmıştır. Ve bu katliamda 200 'den fazla kardeşimiz şehit olmuş, yaklaşık 5 bini de yaralanmıştır. Bu kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor, bu barbarlığı ve vahşeti şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" İfadelerine yer verdi.

 

Buran, basın açıklamasının sonunda sorumluluk sahibi herkese çağrıda bulunarak, "Tüm halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri Mısır halkıyla dayanışma içinde olmaya, bu vahşi katliamı ve darbeyi kınamaya, tepkilerini en üst düzeyde ortaya koymaya davet ediyoruz" şeklinde ifadeleri kaydetti. (Zeki Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir