• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Eğitim Sen: "Sınav odaklı eğitim sistemi istemiyoruz!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Eğitim Sen Gercüş Temsilciliği eğitim sistemi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada çocukların en güzel yıllarını psiko-sosyal bir kâbusa çeviren sınav odaklı eğitim sistemini etik ve adilane bulmadıkları belirtildi.

Açıklamanın devamında liberal sistemin ideolojik argümanlarına göre şekillendirilen bu eğitim sisteminde insani değerlere yer olmadığı belirtilerek, "Her sınav sonrasında milyonlarca insan iliklerine kadar yaşıyor. Güya sınav ölçekli olduğunu ve puan üstünlüğüne göre üniversiteye yerleştirme yaptığını iddia eden bu sistem mevzu bahis özel üniversite olduğunda her nedense dilsiz sağıra oynuyor. Puan sıralaması ise asıl kriter o zaman en güzel bölümleri çok düşük bir puan ile parasıyla okuyanların bu aristokrat ayrıcalığını açıklamanızı istiyoruz!" denildi

Milyonlarca insanın yaşamını doğrudan etkileyen bu sistemin bir an önce değiştirilmesi istenen açıklamada, "Bunun yerine ayrıcalıklı bir sınıf oluşturmayan, kar amacı gütmeyen ve herkesin anadilinde okumasını destekleyen eşit özgür bir eğitim sistemi istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir