• DOLAR 32.188
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2506.843
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da açıklamalarda bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'daki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Afet bölgesindeki öğrenciler için LGS kapsamındaki merkezi sınav tercih süreci başladı

Deprem nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen illerdeki öğrenciler için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav tercih süreci başladı. Tercihler 13 Nisan'a kadar sürecek.

LGS kapsamında merkezî sınav, deprem bölgesindeki iller dâhil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak. Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç, tüm 8'inci sınıf öğrencileri için merkezî olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapılacak.

Ancak deprem nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'daki öğrenciler için alınan özel önlemler sayesinde bu illerde kayıtlı olan öğrenciler, istemeleri durumunda diğer illerde sınava girebilecekler.

Bu durumda olan 8'inci sınıf öğrencileri, başvurularını 3-13 Nisan tarihlerinde sınava gireceği il ve ilçe tercihini yapabilecekler. Başvurular, e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Deprem nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen illerde bulunan öğrencilerden il ve ilçe tercihinde bulunmayan öğrencilerin sınava gireceği okullar Bakanlık tarafından belirlenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir