• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Almanya'yı  "cesurlukla" itham etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kral 3. Charles, 3 günlük Almanya ziyaretinin ikinci gününde Federal Meclis'te konuşma yaptı. Rusya-Ukrayna Savaşı'na değinen Kral Charles, savaşın birçok insana acılar yaşattığını belirtti.

Kral Charles, savaşta özgürlüğün ve insan onurunun ayaklar altına alındığını ifade ederek "Demokratik değerlerimiz gibi Avrupa'nın güvenliği de tehdit altındadır." ifadesini kullandı.

Ancak dünyanın savaşa seyirci kalmadığını aktaran İngiltere Kralı, "Ukrayna'nın, barışın ve özgürlüğün savunmasında gösterilen birliktelikten cesaret alabiliriz." şeklinde konuştu.

İki ülkenin kararlı hareket ettiğini vurgulayan Kral Charles, "Almanya'nın Ukrayna'ya böylesi geniş çaplı askeri destek sağlama kararı cesurca, önemli ve memnuniyet vericidir." dedi.

İngiltere ve Almanya'nın dostluğuna da değinen Kral 3. Charles, Federal Meclis'te bulunmaktan dolayı büyük onur duyduğunu belirterek "Kral olarak ilk yurt dışı seyahatimde Almanya'ya davet edilmemiz, özellikle de ülkelerimiz arasındaki dostluğa bağlılığımızı yenilemek üzere burada konuşma yapmam eşim ve benim için çok anlamlı." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasını İngilizce ve Almanca yapan Kral 3. Charles, iki ülkenin dostluğunun merhum annesi Kraliçe 2. Elizabeth için çok şey ifade ettiğini anlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir