• DOLAR 32.628
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2443.105
  • ...
Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze’yi bombalarla enkaza çeviren işgalci siyonistlerin şimdiki hedefi Refah!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya'da hekimler ve sağlık çalışanları, bu hafta düzenledikleri sessiz yürüyüşte, Gazze’de bulunan hastanelere yönelik saldırıların katliamlara dönüştüğünü, söz konusu saldırıların uluslararası alanda henüz bir yaptırıma maruz bırakılmadığına dikkat çektiler.

Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları tarafından her hafta düzenlenen "Sessiz Yürüyüş" eylemi 25'inci haftasında da devam etti. Malatya'da bir araya gelen yüzlerce kişi, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki soykırımını tel'in etti.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde yapılan basın açıklaması ve okunan duanın ardından sona erdi.

Burada toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Eczacılık Fakültesi 5'inci sınıf Öğrencisi Suzan Uçan, 7 ayı aşkın bir süredir devam eden soykırım ve zulme rağmen sabreden onurlu Gazze halkına ve bütün zorluklar içerisinde açlığa, ilaçsızlığa rağmen canı pahasına hastaları için var gücüyle çalışan Gazze’nin fedakar, cesur hekimlerine ve sağlık çalışanlarına selam gönderdi.

"Gazze’yi bombalarla enkaza çeviren işgalci israil’in son günlerdeki hedefi ise Refah kenti!"

"Türkiye’deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşümüzün 26'ıncı haftasında hiç unutmadığımız/unutmayacağımız Gazze için yine her cumartesi olduğu gibi bugün de bir araya geldik" diyerek devam eden Uçan, "Gazze’yi bombalarla enkaza çeviren işgalci siyonist israil’in son günlerdeki hedefi ise Refah kenti. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'te Gazze'ye başlattığı saldırılardan önce Refah, yaklaşık 270 bin nüfusa sahipti. İsrail'in önce Gazze'nin kuzeyinde daha sonra orta kesim ve Han Yunus'taki kara saldırıları nedeniyle zorla yerinden edilen Filistinliler Refah'a sığındı. Refah, İsrail askerlerinin karadan işgal etmediği tek bölgeydi. Bu nedenle yerinden olan Filistinlilerin büyük çoğunluğu buraya göç etmek zorunda kaldı" diye anımsattı.

"Nüfusu 5 kat artan Refah'ta kilometrekare başına 23 binden fazla insan düşüyor!"

Yaklaşık 64 kilometrekare yüzölçümüne sahip Refah'ın nüfusunun, işgalci siyonist rejimin saldırıları nedeniyle neredeyse 5 kat arttığını ve 1 buçuk milyona dayandığını belirten Uçan, "Refah'ta kilometrekare başına 23 binden fazla insan düşüyor. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılmayacak bir zulüm yaşanıyor" diye dikkat çekti.

"İsrail denince hatırlayacağımız katledilen bebekler, çocuklar, kadınlar ve bombalarla yok edilmeye çalışılan insanlık!"

İşgalci siyonist rejimin insanlık alemi tarafından lanetle hatırlanacağını söyleyen Uçan, şöyle devam etti:

"İsrail denince hatırlayacağımız katledilen bebekler, çocuklar, kadınlar ve bombalarla yok edilmeye çalışılan insanlık akıllara gelecek ve her daim lanet edeceğiz! Bakın tarihin çöplüğünde Firavunlar, Nemrutlar, zalim hükümdarlar, diktatörler ellerinde mazlumların kanlarıyla geberip gittiler azap çekecekleri günü bekliyorlar. Bizde beklemedeyiz. Tarafımız mazlumlar düşmanımız zalimler. Elbet bugünler de geçecek. Bize düşen eylemlerimizle yüreğimizdeki ateşi diri tutmak, yanık yüreklerimizle Dua ile Allah’tan yardım dilemek! Boykot'u hayatımızın her alanına yayarak bir yaşam şekline dönüştürmek!"

"İnsanlık bir an önce ateşkes ortamını sağlamak için bütün gücünüzü kullanmanızı bekliyor!"

Başta 57 devletin üyesi olduğu İslam İş Birliği Teşkilatı olmak üzere demokrat olduğunu iddia eden devletlere, yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına seslenen Uçan, "Her şey olup bittiğinde yaşarken korumadığınız mazlumların ölüsüne yapılacak yardımların bir önemi olacak mı? İnsanlık bir an önce ateşkes ortamını sağlamak için bütün gücünüzü kullanmanızı bekliyor! Acilen Gazze’ye, insani yardım ulaştırılmalıdır. Yaralılar tedavileri için bir an önce tahliye edilmelidir" çağrısında bulundu.

"Dünyanın dört bir yanında ABD'de, Avrupa’da Gazze’deki mazlumların sesi olan üniversiteli kardeşlerimize selam olsun"

Uçan son olarak, "Dünyanın dört bir yanında ABD'de, Avrupa’da Gazze’deki mazlumların sesi olan üniversiteli kardeşlerimiz, her hafta bizi yalnız bırakmayan siz dostlar ve Gazze’yi yüreğinde bir sızı olarak taşıyan herkese selam olsun! Sizler insanlığın yüz akısınız! Aynı hassasiyeti paylaştığımız dünyadaki nice hekim ve sağlık çalışanları adına her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz. Hiçbir zaman bu yaşananları, Kanıksamayacağız!   Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, basın açıklamasının ardından Abdullah Keskin hocanın yaptığı duayla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir