• DOLAR 32.278
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2450.232
  • ...
Sanayi esnafının Ramazan ayıyla birlikte zorlu mesaisi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutmak bazı meslek gurupları için oldukça zor hale geliyor.

Sanayi esnafı, zorlu şartlar altında gelen araçların bakımını yaparken oruçlarından ise taviz vermiyor.

Mübarek Ramazan ayı tüm güzelliğiyle devam ediyor.

Yaz mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde, kimisi evinde orucunu tutarken, kimisi ise zor şartlarda hem işlerini icra ediyor hem de sıcaklarla mücadele ederek oruç tutup büyük bir azim ve sabır örneği sergiliyor.

Oruçluyken halsizlik ve yorgunluk yaşadıklarını söyleyen sanayi esnafı, Ramazan ayında bile oruçlu şekilde araç bakımı ve onarımı yaptıklarını vurguladı.

Ramazan ayının bu sene serin havalara denk geldiğini belirten sanayi esnafı, işlerinin yoğunluğundan dolayı bazen işyerinde iftar ettiklerini dile getirdiler.

"Oruç değilmişiz gibi bir performansla çalışıyoruz"

Mustafa Tekbalık

Daha önce aşırı sıcak havada oruç tuttuklarından dolayı bu seneki Ramazan'da fazla zorluk yaşamadıklarını ifade eden Mustafa Tekbalık, "Günlük devamlı yaptığımız iş olduğu ve her gün bu işlerle ilgilendiğimiz için artık bir nevi alışmışız. Bunun için çok zorlandığımızı söyleyemeyiz. Geçtiğimiz Ramazanlarda Temmuz ve Ağustos aylarında yaşadığımız zorlukları gördüğümüz için şu an gayet kolay geliyor. Oruç değilmişiz gibi bir performansla çalışıyoruz. Tabii ki ister istemez bir halsizlik oluyor ama Temmuz ve Ağustos aylarında ki gibi sürünerek kendimizi eve attığımız dönemleri düşünürsek; şükür ediyoruz. Mart ve Nisan aylarında tutmamız bizim için çok güzel oldu rahat bir şekilde orucumuzu tutuyoruz." dedi.

"Oruçluyken daha sakin olmak gerekir"

Oruçlu iken bazen müşterilerle sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Tekbalık, "Ramazanda en çok karşılaştığımız sıkıntılardan biri insanların asabiyetleridir. Trafikte olsun, burada olsun insanlar bir anda parlıyorlar. Oruçluyken daha sakin olmak gerekir. Bu havada, mevsimde Ramazan ayının zorluk çıkardığını düşünmüyorum. Bu mevsimde oruç tutmak Temmuz ve Ağustos aylarında oruç tutanlar için çok rahattır. Tabii zor iş yapanlarda ister istemez halsizlik yorgunluk oluyor ama yaz aylarına göre çok güzel geçiyor." diye konuştu.

"Ağır bir işte çalışmak oruç tutmaya engel değil"

Aziz Sunar

Ramazan ayında olsalar bile oruç tutacaklarına dikkat çeken Aziz Sunar, "Ramazan ayında olsak da işimize devam ediyoruz. Aynı şekilde orucumuzu da tutmaya çalışıyoruz. Ağır bir işte çalışmak oruç tutmaya engel değil. Orucunu tutmak isteyen her türlü tutabilir. İllaki zor yönleri de var; masa başında çalışan biri ile bizim yaptığımız işi bir tutamayız. İşimiz ne kadar zor olsa da yine de orucumuzu tutuyoruz. Tabii ki yorgunluklar oluyor, acıkıyoruz ve susuyoruz ama havaların güzel olması bizim için gayet iyi oluyor. Yazın daha çok zorlanıyorduk. Yazın en sıcak döneminde bile çalışırken oruçlarımızı tuttuk. Ne olursa olsun Allah'ın izniyle orucumuzu tutmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"İşler yoğun olduğu günler iftarımızı burada açıyoruz"

Ciğer Müdür

Ne kadar ağır işle uğraşsalar bile oruç tutmaya devam edeceğini vurgulayan Ciğer Müdür, "Ramazan ayında çalışmak zor oluyor. Oruçlu halde sabah sekizde geliyoruz. Akşam 5'e kadar ister istemez zorlanıyoruz. İşler yoğun olduğu günler iftarımızı burada açıyoruz. Bizi zorlayan şey; işlerin ters gitmesidir. İşler ters gittiği zaman asabiyet başlıyor ve bu bizi daha çok zorluyor. Biz tutuğumuz oruçları Allah rızası için tutuyoruz. İşimiz ne kadar ağır olsa da tutmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir