• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Ermenistan'da gösteri: Paşinyan'a istifa çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ermenistan'ın Tavuş bölgesinin dini lideri Başpiskopos Bagrat Galstanyan'ın öncülüğünde düzenlenen "Vatan İçin Tavuş" adlı yürüyüşe katılanlar ve Erivan'dan gelenler, Cumhuriyet Meydanı'nda bir miting için bir araya geldi.

 Armenpress'in haberine göre Galstanyan, meydanda yaptığı konuşmada Başbakan Paşinyan'ın istifasını talep ederek, istifasını bir saat içinde vermesi çağrısında bulundu. Paşinyan yönetimi ise Başpiskopos'a herhangi bir yanıt vermedi.

PAŞİNYAN'A İSTİFA ÇAĞRISI

Etkinliğe katılanlar, Azerbaycan ile sınırın belirlenmesi sırasında toprak vermekle suçladıkları Paşinyan'ın istifasını talep eden sloganlar attı.

KAMYONUYLA GÖSTERİCİLERİN ARASINA DALDI

Miting sırasında kimliği belirsiz bir kişi, kamyonuyla kalabalığın arasına girdi. Kamyonun damperini kaldırarak bir süre ilerleyen şoför, meydandakilerin tepkileriyle durdu. Olay yerinde bulunan polisler, söz konusu şahsı gözaltına aldılar.

Olayla ilgili Ermenistan Soruşturma Komitesi tarafından soruşturma başlatılırken, herhangi bir yaralı veya ölü bilgisi rapor edilmedi. Başpiskopos Galstanyan, protestocularla birlikte geceyi meydanda geçireceğini açıkladı. Ermeni Apostolik Kilisesi tarafından organize edilen bazı vatandaşlar ve siyasetçiler, 4 Mayıs'ta Tavuş ve 8 Mayıs'ta Şirak bölgesi Gümrü şehrinden başkente bir yürüyüş başlattılar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir