• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte bugün: 22 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1683: Merzifonlu Kara Mustafa Paşa idam edildi.

1945: Mısır, Suriye, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak ve Yemen, Kahire'de Arap Birliği'ni kurdular.

1968: Paris'te, ABD'nin Vietnam'da yürüttüğü savaşa karşı çıkan ve eğitimde reform yapılmasını isteyen öğrenciler, üniversitenin birinci amfisini işgal ederek 68 Olayları’nı başlattı.

2004: Hamas'ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin, Siyonistler tarafından şehid edildi 22 Mart 2004 sabahı Gazze şeridindeki Hay el Sabur’da bulunan bir camiden çıkarken, terörist Ariel Şaron'un talimatıyla apaçi helikopterlerinden bırakılan üç bombayla şehid edildi. Sabah namazından çıkan Şeyh’in yanında bulunan iki oğlu ve yedi arkadaşı da olayda şehid oldu.

2013: Başbakanlık, terörist Netanyahu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde Mavi Marmara saldırısı sebebiyle Türkiye’den özür dilediğini, tazminat ödemeyi ve Gazze dahil Filistin topraklarına sivil halkın kullanacağı malların girişine ilişkin kısıtlamaları kaldırmayı kabul ettiğini duyurdu.

2017: Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'i ilk sorgulayan eski CIA Ajanı John Nixon, iki aydan fazla süren sorgulamalardan sonra bu ülkede kimyasal silah olmadığı sonucuna vardıklarını söyledi.

2019: ABD başkanı Trump, İslam coğrafyasını hedef alan küstah kararlarına bir yenisini daha ekledi… Trump, Golan Tepeleri’nde 52 yıldır süren Siyonist işgali tanıyacaklarını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri