• DOLAR 32.212
  • EURO 35.032
  • ALTIN 2512.457
  • ...
“Stoklarımız tükenmek üzere Yardımlara devam çağrısı” SEÇİM ATMOSFERİ YARDIMLARA ENGEL OLMASIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Topraklarının yüzde 92’si fay hattında yer alan Türkiye, bir ayı aşkın bir süredir dünya tarihinde eşine az rastlanır büyük depremlerle sarsıldı. Öyle ki Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından dünyada daha önce örneği olmayan bir şekilde 16 bin artçı deprem meydana geldi. 11 ilimizi sarsan, asırlardır ayakta olan tarihi yapıları yerle bir eden, bazı ilçeleri adeta haritadan silen depremler nedeniyle on binlerce insanımız vefat etti on binlerce insanımız yaralandı… Deprem bölgesinin yaklaşık 13,5 milyonluk nüfusunun barındığı yüzbinlerce bina ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı… Depremler sonrası Türkiye tek yürek bir seferberlikle deprem bölgesine yardım için koşarken, dünyadan da yaklaşık 90 ülke deprem bölgesine çeşitli yardımlarda bulundu. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının cansiperane çalışmaları depremzedelerin yaralı yüreklerinde adeta umudu yeşertti.  Depremlerin ilk gününden beri binlerce gönüllüsü ile depremzedelerin hizmetine koşan Umut Kervanı Vakfı da o saygın STK’lardan…

KURTARAN: “HAYIRSEVERLERİMİZ BİZLERİ YALNIZ BIRAKMASINLAR”

Depremzedelerin yaralarının sarılması için büyük bir özveriyle çalışan Umut Kervanı Vakfı, deprem bölgesindeki koordinatör ve temsilcilerle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Diyarbakır'da gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, “İnşallah bizler Umut Kervanı olarak şu an çalışmalarımızın olduğu tüm deprem bölgelerinde Ramazan Bayramı'na kadar sıcak aş, özellikle iftar ve sahur ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılacak organizasyonları konuştuk" dedi. Kurtaran, "Elhamdülillah şu ana kadar hayırseverlerimiz bizi desteklediler. Hayırseverlerin destekleriyle biz kardeşlerimizin yanında olduk onların ihtiyaçlarını giderdik. İnşallah bu şekilde devam edecek. Hayırseverlerden de bunun talebinde bulunuyoruz; bizleri yalnız bırakmasınlar" şeklinde konuştu.

"BU SÜREÇ ÇOK UZUN SÜRECEK"

Kurtaran, "Şu anda enkazlar kaldırılmaya devam ediyor. Depremde yıkılan binaların enkazları henüz tamamen kaldırılmadı. Enkazlar kaldırıldıktan sonra ağır hasarlı olan binaların yıkılması ile birlikte onların kaldırılacak olan enkazları olacak. Bu süreç çok uzun sürecek. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin mağdur olmaması için bizler inşallah sahada olacağız, onlarla beraber olup onların dertleriyle dertleneceğiz. Kardeşlerimizin acılarını paylaşıp ihtiyaçlarını gidermek için de elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz" şeklinde konuştu. Kurtaran, "İnşallah bir iki güne kadar Ramazan hazırlıklarımızı da yapıp kamuoyuna duyuracağız. Hayırseverlerimizin zekât, fitre ve bağışlarına talip olduğumuzu bildireceğiz" diye ekledi.

"GÜNLÜK 70 BİN KİŞİYE SICAK AŞ VERİYORUZ"

Depolardaki ürünlerin tükenmek üzere olduğunu belirten Kurtaran, "Şu anda günlük 70 bin kişiye sıcak aş veriyoruz. Bu da ciddi bir külfet ve gıda ihtiyacı demek. Bizim de depolarımız doğrusu tükenmek üzere. Biz özellikle bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Hayırseverlerin bu konuda bizleri desteklemelerini istiyoruz. Bunlarla beraber diğer ihtiyaçlar Ramazan ayına girmeden çadır kentlere, deprem bölgelerine ve depremden dolayı diğer illere gitmiş olan tespit ettiğimiz bütün ailelere gıda yardımı yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız o illerin özellikle merkez ilçe ve mahalle dışındaki ilçeler ve kırsal kesimler dediğimiz bölgelere mobil ekiplerimizle çalışmalarımız devam ediyor, onların ihtiyaçlarını gideriyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GÜNDEMİ ÇOK ÇABUK DEĞİŞEBİLİYOR"

Yapılan çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen ise "Depremin olduğu bütün bölgelerde sıcak aş dağıtımlarımız devam ediyor. Elimize geçen bütün insani yardımları dağıtmaya da devam ediyoruz. Türkiye gündemi çok çabuk değişebiliyor. Özellikle son dönemlerde seçim atmosferi vardır. Seçim atmosferiyle beraber depremzede kardeşlerimizin bu seçim atmosferinden dolayı mağduriyetlerinin daha da artmasından endişe duyuyoruz. Bu endişeleri en azından bertaraf etmek için sürekli gezilerimiz devam ediyor." dedi.

"DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZ NORMAL SOSYAL HAYATLARINA DÖNENE KADAR ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR"

Ökmen, "Önümüzde Ramazan ayı var. Ramazan ayının iftarı ve sahuru vardır. Ramazan ayının hazırlıklarına daha önce başlamıştık. Arkadaşlarımızla beraber maddi-manevi programlar yaptık. Bu programların sürekli Türkiye gündeminde olması için gayret ediyoruz. İnşallah Türkiye de bu gündemde olduğu sürece kardeşlerimizin yaraları daha hızlı sarılacaktır. Umut Kervanı olarak sahada olmaya devam edeceğiz. Depremzede kardeşlerimiz normal sosyal hayatlarına dönene kadar bu çalışmalarımız devam edecektir." diye belirtti.

ONLAR İYİLİK ELÇİLERİ…

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Umut Kervanı Vakfı gönüllüleri, ailelerinden uzakta depremzedelere yardımcı olmak için canla başla çalışıyorlar…

ADIYAMAN

Umut Kervanı tarafından Adıyaman'da kurulan koordinasyon merkezinde depremzedelere yardımcı olan gönüllüler, ailelerinden uzak kalmayı bir kenara bırakarak yaptıkları hizmetin hazzını yaşıyor.

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET SUNULUYOR

Gönüllü olarak yaptıkları çalışmalar ve Umut Kervanının hizmetleri ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Ramazan Dağtekin; “Umut Kervanı 35 gündür burada hizmet ediyor. Allah'u Teâlâ hayır yapan herkesten razı olsun. Burada büyük bir dram var. Allah depremzedelere de yardımcı olsun. Umut Kervanı burada 24 saat boyunca gerçekten büyük bir hizmet sunuyor. Rabbim bir daha böylesi felaketler göstermesin." dedi. Mehmet Güldoğdu, "Adıyaman halkına umut olmaya devam ediyoruz. Allah'ın izniyle bayrama kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz. Günde 3 öğün yemek veriyoruz. Rabbim tüm yardımseverlerin hayırlarını kabul eylesin. 7/24 faaliyetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.

"GECE SAAT 11'E KADAR ODUN, KÖMÜR DAĞITTIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU"

Daha önce de gelip 7-8 gün kalarak depremzedelere yardım ettiğini belirten Cafer Kocadağ, "Giderken aklım burada gördüğüm manzaralarda kalmıştı. Elhamdülillah bugün o manzaralar artık yok. Umut Kervanı gönüllüsü olarak evde rahat edemedim ve yeniden yarımcı olabilmek için geldim. Burada 3 öğün yemeğin dışında birçok yardım çalışması yapılıyor. Gece gündüz yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Gece saat 11'e kadar odun, kömür dağıttığımız zamanlar oldu. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu. Kesintisiz olarak hizmet verildiğini söyleyen Murat Yüksel, depremzedelerin bazen getirdikleri kaplarla evlerine sıcak yemek götürdüğünü, vakfın da ihtiyaçları doğrultusunda yardım paketi verdiğini ve çalışmaların bayrama kadar devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)

Depremzedelerden UMUT KERVANI VE HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Umut Kervanı tarafından oluşturulan koordinasyon merkezinde haftanın belirli günlerinde ihtiyaçlarını karşılamak üzere sosyal market çadırını ziyaret eden depremzedeler, verdikleri destek için Umut Kervanı ve hayırseverlere teşekkür etti.

HATAY

Depremin ilk gününden bu yana afetten en çok etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş başta olmak üzere bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı, hayırseverlerin kendilerine teslim ettiği yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırmaya devam ediyor. Battaniyeden sobaya, temel gıda maddelerinden kahvaltılık çeşitlerine, giyimden temizlik malzemelerine kadar farklı alanlarda depremzedelere yardım ulaştıran Umut Kervanı, kurduğu aş eviyle Hatay'da günlük 10 bin kişiye sıcak yemek hizmeti veriyor. Tesisin kurulduğu günden beri ihtiyaçlarını Umut Kervanı aracılığıyla tedarik eden depremzedeler, İLKHA mikrofonu aracılığıyla hayırseverlere ve Umut Kervanı'na, gönüllülere teşekkür etti. Yapılan çalışmalardan memnun kaldığını belirten Kadir Gökçe, "Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, düşürmesin. Yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı çok teşekkür ederiz. Hatay’ımıza geldiğiniz için elinize ayaklarınıza sağlık. Allah razı olsun." dedi.

"UMUT KERVANINDAN ÇOK MEMNUNUZ"

Vakıf çalışanlarının her türlü ihtiyaçlarını güler yüzle kendilerine teslim ettiklerini belirten Bediha Habipoğlu, "Bizi geri göndermiyorlar, ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Yardımı yapanlardan da hayırseverlerden de Allah razı olsun." diye konuştu. Yaşadıkları acıların kolay olmadığını, aynı acıyı başkasının yaşamaması için Allah'a dua ettiklerini vurgulayan Ayhan Yetken, "Devletimizi de başımızdan eksik etmesin. Umut Kervanından da çok memnunuz. Her geldiğimizde boş dönmüyoruz. Hayırseverlere de çok teşekkür ediyoruz. Allah gönüllerine göre versin." şeklinde konuştu. Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Leman Titrek de şunları söyledi: "Öncelikle burada emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun. Mağdur kimse çok olduğu gibi herkesin ihtiyacı, çoluk çocuğu var. Ben ilk kez bu çadıra geliyorum. Gerçek manada halkın ihtiyacı olmasa kimse buralara gelmez." (İLKHA)

Depremzede çocukların BİR BALONLA YÜZLERİ GÜLÜYOR

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerde yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı gönüllüleri, çadırlarda kalan depremzede çocukların yüzünü güldürüyor.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerde yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı gönüllüleri, çadırlarda kalan depremzede çocukların yüzünü güldürüyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 33 gün geçti. Depremin yaşandığı illerde bir yandan yardım faaliyetleri sürdürülürken, bir yandan da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

KARDEŞ YARDIM KURULUŞLARI, DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARMAYI SÜRDÜRÜYOR

Depremin ilk gününden itibaren alanda bulunan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR kardeş yardım kuruluşları, depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor. Açtıkları aşevlerinde günlük yaklaşık 100 bin depremzedeye sıcak yemek dağıtan Umut Kervanı, çadırkentlerde bulunan depremzede çocuklara yönelik farklı etkinlikler düzenliyor. Çocuklara üzerinde Umut Kervanı yazılı balonları dağıtan gönüllüler, çocuklarla oynayarak, onları depremin travmasından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir