• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Provokasyona Rağmen Sınırlar Kalksın Dediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Temmuz Gençlik hareketi hakkında ilk günden bu yana ulusalcı kesimlerin başlattıkları karalama kampanyaları ve kimi çevrelerin ürettikleri komplo teorilerine rağmen provakatif çabaları boşa çıkartan gençlik hareketi, “Sınırlar Kalksın!” “Suriye Halkı Yalnız Değildir!” birruh bidem “Halklar Kardeştir” sloganları eşliğinde sınırda konuşmalar yaptı.

 

Adem Özköse ve Hakan Albayrak yaptıkları konuşmalarda sınırların yapaylığına dikkat çektiler ve tekrar ümmet bilincinin kazandırılması için bölgedeki devrimlerin birer imkan olduğunun altını çizdiler.

 

ÜLKÜCÜ TACİZ VE ÜLKÜCÜ-BAAS İŞBİRLİĞİ

Yoğun katılımın gözlemlendiği yolculuk boyunca ciddi bir sıkıntıyla karşılaşılmazken, 16 Temmuz Hareketi`ni hedef gösteren ulusalcı çevrelerin çağrılarına Ülkücü gençliğin cevap verdiği gözlemlendi.

Kilis’te 4 bin kişilik kafile grubunun önünü kesmeye çalışan Ülkücü Gençlik son dönemde ülke içinde yaşanan çatışmaları bahane göstererek 16 Temmuz Hareketi`nin etkinliklerine izin vermeyeceklerini belirttiler. Bunun üzerine Emniyet Güçlerinin barikat kurduğu bildiriliyor. Kafile grubunu sözle taciz eden Ülkücü grubun içinde bulunan kimi kişilerin Baas ve Esed lehine slogan atmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

 

16 Temmuz Gençlik Harteketi çatısı altında buluşan 15’i aşkın İslami gençlik grubunun eylemi halen devam ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir