• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Suriye `Ulusal Kurtuluş Konferansı` Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneğinin ev sahipliğinde, Pendik Green Park Otel`de gerçekleştirilen konferans, Suriye`de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için dualar okunmasıyla başladı.

 


Daha sonra Suriye`nin başkenti Şam`da bulunan muhaliflerden Meşal Tirmo ve Gassan Neccar`a telekonferans yoluyla bağlanıldı. Meclis üyeleri Tirmo ve Neccar, ülkede yaşanan olayları değerlendirdi.

Konferansın açılışında konuşan eski Suriye İnsan Hakları Genel Sekreteri ve Ulusal Kurtuluş Konferansı Başkanı Heysam el Malih, sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, ``Bugün burada demokratik, laik bir Suriye kurmak için toplandık. Tüm engellemelere rağmen bir araya geldik`` dedi.

El Malih, iş başındaki diktatör rejimin karşısında olduklarını ifade ederek, ``Suriye halkı, yıllardır diktatör bir rejimle yönetiliyor. Bunu artık kabul etmiyoruz. Suriye halkı kahramandır ve kahraman kalacaktır`` diye konuştu.

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da İstanbul`da Suriye toplumunun bütün çeşitliliğini ağırladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

``Çeşitli kesimlere mensup insanlar bugün buraya gelip, Suriye`nin geleceğine ilişkin kararlar verecekler. Biz dernek olarak, Suriye ile ilgili öteden beri çalışmaktaydık. Gerek 1982 katliamında hayatını kaybedenler, gerekse son devrim sürecinde insanların hayatlarını kaybetmeleri, gerçekten Suriye toplumunda büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu. Ve insanların adalet duyguları henüz tatmin edilmiş değil. Bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Bütün bir Suriye halkına ait olan egemenlik yetkisinin, bütün ekonomik birikimlerin sadece bir aile tarafından kullanılması artık Suriye halkının kabul edebileceği bir şey değil. Ben umut ediyorum, bütün Suriye`yi kucaklayacak genel bir çözüm üretilir.``

Konferansın Hazırlık Komite Başkanı Dr. İmadeldin El-Raşid ve Heysem El-Malih`in oğlu siyasi aktivist İyas El-Malih da birer konuşma yaptı.

Katılımcılar, zaman zaman ``Halkın isteği, rejimin düşmesi`` ve ``Suriye halkı bir`` sloganları attı.

Konferans, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı yapıldı.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir