• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Beraat Kandili Konya`da İhya Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Dernek binasında yapılan program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, gecenin anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Bu gecenin önemini hadislerden anladıklarını ifade eden Göktaş Hoca, "Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: `Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünü de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder` ve `Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim.` Başka bir hadiste belirtildiğine göre; Allah Beraat Gecesi`nde dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüylerinin adetlerinden daha çok sayıda günahı affeder. Beraat gecesinin en önemli özelliğinden biri de insanoğlunu Allah`a yöneltmesidir" dedi.

Bizlere her şeyi verenin de alanın da Allah(c.c) olduğuna dikkat çeken Göktaş Hoca, "Bunu anladıktan sonra Allah`ta istemeliyiz" dedi. İnsanların Allah`a (c.c) karşı vefasız olduklarına değinen Göktaş Hoca; "Düşünün ki, bir uçak yolculuğunda olduğunuzu ve bu uçak türbülansa girdiğinde herkes (Müslüman, ateisti, münafığı) Allah(c.c)`a el açıp yalvarmaya başlar. Çünkü o musibetten kurtulmanın ancak Allah(c.c) tarafından olacağını fark ederler. Ama uçak yere iniş yaptığında herkes pilota teşekkür eder ve onları kurtaranın Allah (c.c) olduğunu unutur" dedi.

Bu tür mübarek geceleri anlayıp, daha iyi yaşabilmemiz için okumamız gerektiğini belirten Göktaş Hoca, insanlığa inen ilk ayetin "oku" emri olduğunu hatırlattı. Göktaş Hoca, "İnen ilk ayetin oku olduğunu unutmamamız gerektiğine burada Allah(c.c) önce bizi var etmiş, daha sonra adamı adam yapan kalemle yazmayı ve anlamayı da öğretmiştir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kalemle yazmayı insan dışında hiçbir varlığa verilmemiş olmasıdır. Yani insanın yüceltilmesi olarak anlamamız gerektiğini bilmemiz lazım ve bize bu kadar değer veren Rabbimize karşı kulluğumuzu tam olarak yerine getirmeye çalışmalım" dedi.

Bir Müslüman`ın dilinden hiçbir zaman "elhamdülillah" cümlesini düşürmemesi gerektiğini ifade eden Göktaş Hoca, "Hz Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır; `kıyamet günü olduğunda insanlar mahşer alnında toplandığında bir ses duyulur, `ayağa kalk` denilir ve bir zümre insan ayağa kalkar. Onlara bir sancak verilir ve `dosdoğru cennete gidin` denilir. Sahabeler sorar ya Resulullah kim onlar? Allah Resulü: `her halükarda Allah`a hamd edenlerdir` diye buyurur. İşte bundan dolayı bu tür gecelerde Allah(c.c)`tan bol bol isteyip, ona hamd etmeliyiz" diye konuştu.

Program okunan ilahi ve yapılan duanın ardından sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24334.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24335.jpg

M. Sait Adiyaman-İlyas Yavuz - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir