• DOLAR 32.55
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2440.261
  • ...
Batman Köy Der`den Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hak ve Özgürlükler Platformunun başlattığı tesettür seferberliği ile ilgili olarak platforma üye dernekler arasında yer alan Köy-Der`de seminer düzenlendi.

Köy Der Genel Başkanı Murat Güneş seminerde yaptığı konuşmada, tesettürün farziyetinin halka anlatılması ve toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Toplumdaki ahlaki çöküntünün ve toplumun ifsad edilerek bozulmasının tesettürün ve haremlik selamlığın kaldırılması sonucu meydana geldiğini dile getiren Güneş, "Bazı İslam düşmanlarının söylediği gibi tesettür kadını hapsetme değil, kadının en büyük özgürlüğüdür. Kadın ne zaman fıtrat gereği olan hicabı terk ettiğinde toplumda ve kadının hayatında huzursuzluklar artmıştır. Tesettür emri kadına olduğu gibi erkeğe de uygulanır." ifadelerini kullandı.

Köy-Der olarak, köylere giderek muhtarları, imamları ve köylerin ileri gelenleriyle konuşacaklarını söyleyen Güneş, "Biliyoruz ki, kadın düzelince toplum düzelir. Kadın bozulursa toplum bozulur. Bunun için tesettüre büyük önem vermemiz lazım. Kadınlar örtülü ve dindar olduklarında aileleri ve topluma da bunun yansıdığını söyledi. Tesettür farzdır ve her Müslüman bunu bir görev bilmelidir." şeklinde konuştu.

İslam Düşmanları Kadınları Kullanıyor
Hz. Âdem`den bugüne kadar İslam`la savaşanların kadını kullandıklarını ve kadını hicaptan uzaklaştırarak İslami yaşantıya darbe vurduklarını ifade eden Güneş, "Bunun ilk olarak Bel`am İbn Bâûra`nın, Hz.Musa ile savaşanlara kadınları açarak Hz.Musa`nın askerleri arasına salmalarını tavsiye ederek uyguladığını kaydetti.

Tesettür konusunda herkesin kendi ailesinden başlayarak çevresine örtü emrini anlatması gerektiğini, herkese bunun tebliğinin yapılacağını ifade etti.

 

M. Sıddık Demir - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir