• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Peru'da protestoculardan kaçan 6 asker nehirde boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, Puno bölgesindeki Ilave kasabasında meydana geldi.

Ülke medyasına göre Devlet Başkanı Dina Boluarte hükümetine karşı düzenlenen bir gösteriye müdahale için giden bir grup asker, protestocuların taşlı ve sopalı saldırısına uğradı.

Bunun üzerine kaçmaya başlayan askerler, köprüyü kullanamadıkları için Ilave Nehri'nin soğuk sularına girdi. Askerlerden bazıları akıntıya kapılarak kaybolurken bazıları nehri geçmeyi başardı.

Olayda 6 askerin boğularak hayatını kaybettiği, birkaç askerin de hipotermiye maruz kaldığını belirterek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Puno, ilk olarak eski Devlet Başkanı Pedro Castillo'nun parlamentoyu feshetmeye ve kararname ile yönetmeye çalıştıktan sonra devrilmesi ve tutuklanmasıyla başlayan gösterilerin merkezi oldu.

Protestocular yeni Devlet Başkanı Boluarte'nin istifasını, yeni seçimleri, yeni anayasayı ve parlamentonun feshedilmesini talep ediyor.

Yetkililere göre Castillo'nun görevden alınmasıyla başlayan protestolarda şu ana kadar 50'den fazla kişi öldü, çoğu güvenlik gücü olmak üzere 1300'den fazla kişi yaralandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir