• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
SON DAKİKA
Her partiye bir bakanlık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buna göre, geçiş sürecinde oluşturulacak hükümet, Millet İttifakı'nda yer alan 5 genel başkan Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Mutabakat metninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş içinse özel bir madde yer alıyor. İmamoğlu ve Yavaş, Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü bir zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak.

Millet İttifakı'na dahil partilerin her birine milletvekili sayısına bakılmaksızın bir bakanlık verilecek.

Bakanlık dağılımı , ittifaka dahil partilerin seçimlerde çıkardıkları milletvekili sayısıyla doğru orantılı olacak. Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki yetki ve görev dağılımı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle belirlenecek.

Seçimlerin ardından oluşturulacak yeni kabinede Cumhurbaşkanı önemli kararları Millet İttifakı'na dahil partilerin genel başkanlarıyla uzlaşı içinde alacak.

Seçimlerin yenilenmesi, OHAL ilanı, milli güvenlik politikaları Cumhurbaşkanlığı kararları ve kararnameleri ve genel nitelikteki düzenleyici işlemler ile üst düzey atamalarda ortak mutabakat aranacak.

Bakanların atama ve görevden alınmaları, mensup oldukları siyasi partinin genel başkanıyla uzlaşı içinde Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir