• DOLAR 32.197
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2449.5
  • ...
HÜDA PAR`ın Ziyaretleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - HÜDA-PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç ve Şırnak Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın ile beraber kalabalık bir heyet, Şırnak`ta hayırlı çalışmalara adını yazdıran Toplumsal Çalışmalar Derneğini (Toplum Der) ziyaret etti. Hür Dava Partisi yetkililerini kapıda karşılayan Toplum Der Başkanı Ekrem Bayık, herkesle yakından ilgilendi.
 
HÜDA PAR`ın ziyaretinden çok memnun kaldığını belirten Bayık; "Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Partiniz hayırlara vesile olsun dileklerinde bulundu.
 
Siyasetçi doğru olmalı
Siyasetçinin doğru ve çalışkan olması gerektiğini belirten HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın, "Siyaset arenası doğrunun konuştuğu bir meydan olmalıdır. Siyasetçi doğru olmalı, doğru konuşmalıdır. Bir birimize yardımcı olarak bu alanın doğru bir şekilde kullanılması için beraber gayret gösterilmeliyiz. Yarın biz dahil kim olursa olsun doğru hareket etmediği müddetçe yakasına yapışıp hesap sorulmalıdır" dedi.
 
Zulümler karşısında birlik olunmalı
Toplum Der Başkanı Ekrem Bayık da, Arap Baharı adıyla gelişen olaylara değinerek Müslümanların birlik olması gerektiğini belirti. Bayık, "Mısır`daki askeri darbe büyük bir darbeydi. Halka yapılmış bir darbeydi. Böyle zulümler olduğu müddetçe Müslümanlar suskun kalıp hareket etmezse tepki göstermezse `Bize ne Mısır`dan, bize ne şuradan buradan` derse, o zaman Şırnak ve sorunları içinde bize ne denilir. Zulüm ister Şırnak`ta olsun, isterse de başka bir yerde olsun fark etmez. Zulüm zulümdür. Bu nedenle tüm zulümler için birlik olunmalı ve beraberce dik bir duruş sergilenmesi gerekiyor. Hem siyasi hem de sivil toplumlar oluşturulmalıdır. Hakikaten Şırnak için de böyle bir şey gereklidir, yapılması lazımdır.
 
Siz de siyasi bir parti olarak çalışmalara başladınız. İnşallah muvaffak olursunuz. Önümüzdeki yerel seçimlerde de sizin için başarılar dileriz. İnşallah iyi bir şeyler elde edersiniz. Allah sizden razı olsun" şeklinde konuştu.
 
Yanlışları beraber düzeltmeliyiz
Doğrularımızı kabul ettirebilmek için el birliği içinde olunması gerektiğini belirten HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, Siyasi adaylardan isteklerimiz sudur olduğunda, kazandıkları zaman ister burada ister Ankara`da ne tür bir hata yaparlarsa da bunu düzelmek için bir birimize yardımcı olmuyoruz. Ancak şehrin kaldırımları üzerine hepimiz kendi arasında falan şunu böyle yaptı, falan şey iyi değildi dedikodu yapıyoruz. Fakat birebir gidip de onların ellerinden ve yakalarından tutup niçin böyle yapıyorsunuz diye hesap sormuyoruz. Bu da neden kaynaklanıyor. Herkesin şahsi olarak beklediği maddi beklentilerden, belki bana yardımcı olur hesabına giriliyor. Bu yüzden o siyasetçinin gözünden düşmemeye gayret ederek böyle geçişsin diyor. Böylece o dönem bu şekilde kapanıyor.
 
Bizim milletimizden beklentimiz odur ki bir birimize yardımcı olup, Siyasetçilerimiz ne zaman iyi olmayan bir şey veya bir hareket yaptı ise, bizim memleketimize göre yanlış olan bir şeyimizi satar veyahut el koyarsa, biz beraberce onun üzerine gidip onun bunu yapmasını engelleyelim. O zaman memleketimiz de siyasetçilerimiz de doğru yoldan ayrılmamak için gayret göstermek zorunda kalacaklardır. İnşallah bir birimize yardımcı oldukça bu tür meseleler halledilir. Biz bir birimize yardımcı olmak için buradayız" ifadelerini kullandı.
 
Ziyaret dua ve hayır temenniler ile son buldu. (Mustafa Erkan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir