• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Faiz lobisi yıllarca Türkiye'nin ekonomisini sömürdü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus'ta katıldığı iftar programında konuşan ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, faiz lobisinin yıllarca ülke ekonomisini sömürdüğünü ve bu yüzden Mayıs ayında Türkiye'de kargaşa çıkarmaya kalkıştıklarını söyledi.


11 yıl önce faiz lobisinin Türkiye'yi büyük bir kıskaca aldığını belirten Bakan Çağlayan; "11 yıl önce Türkiye'de toplanan her yüz liralık vergisinin 88 lirası faize giderdi. Gençlerimiz o günleri göremediler. Ama bu gün Türkiye başarılı bir yönetimle bakın 11 yıl öncenin tam tersini yapan Türkiye var. Bu gün 100 liralık verginin sadece 12 lirası faize giderken geri kalan 88 lirası vatandaşın cebine gidiyor. Bunlar size okul olarak, hastane, yol olarak geri gelir, Türkiye'nin refah düzeyinin artmasıyla geliyor. Bu millete helal hoş olsun. Türkiye 11 yıl önce IMF kapısından beklerken bundan 3 ay önce borcunu sıfırlamış IMF'ye eyvallahı olmayan bir Türkiye var" dedi.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "11 yıl önce Türkiye'de faizler yüzde 70'ler seviyesindeydi. Gezi olaylarında faizler yıllık olarak yüzde 4.63'lere düştü. 11 yıl önce aylık dahi karşılanmayan faizler bu gün yıllık ve daha altında uygulanmaya başlandı. Nedir bu faizin az ödenmesi, işte sizlerin cebinden az para çıkmasıdır. Faiz fazla ödenirse ne olur her bir puanda sizlerin cebinden çıkar. Bunu ödeyecek olan 76 milyon insanımızdır. İşte bunlar birileri rahatsız etti. Hatırlayın, Mayıs ayında ne oldu da Türkiye de kargaşa çıktı. Neydi birilerini rahatsız eden. Çok önemli işler yaptık. Dediğim gibi IMF'ye borcu sıfırladık, aynı günde 90 trilyon liralık İstanbul'un 3. Dünyanın en saygın hava alanlarından birini yaptık, Çukurova havalimanın temelini attık ve bunun gibi daha nice şeyler" diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir