• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtüsü yasağı yönetmelikten çıkarılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


SAKARYA - Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR), 411. hafta basın açıklamasında başörtüsü yasağını, faiz sorununu ve dünya genelinde Müslümanlara dönük baskıları gündeme aldı.

SAGİR adına Sakarya Dayanışma Derneği'nden Özkan Güler'in okuduğu açıklamada "Başörtüsünün 12 Eylül döneminden kalma yönetmeliklerde hâlâ yasak olduğu unutulmamalıdır. Kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmaması, yeni tartışmaları beraberinde getirmektedir. Meclis'te çıkarılan son torba kanundaki maddelerden biri, başörtüsü nedeniyle son 23 yılda memuriyetten çıkarılan aday memurlara geri dönüşün yolunu açmıştır.

Danıştay 12. Dairesi ise 2001 yılında bir öğretmenin başörtülü olduğu için memurluktan çıkarılması kararını bozmuştur. Kararla birlikte dikkat edilmesi gereken husus, başörtüsüne 'ihraç' değil, 'uyarma' ve 'kınama' gibi cezaların verilebileceğidir. Oysaki sorun başörtüsünde değil, onu yasaklayan yönetmeliktedir! Beklentimiz ise göz yumma değil, o yasakçı yönetmeliğin derhal kaldırılmasıdır" denildi.

Açıklamada "Diğer bir toplumsal ve iktisadi sorun ise faiz belası" denilerek, bankaların sadece yaptıkları işlemler için değil 'işletimsizlik' adıyla işlem yapmadıkları hesaplardan dahi ücret tahsil etmesi eleştirildi.

SURİYE'DE FİTNEYE ÇANAK TUTANLAR IRAK'I HİÇ GÖRMÜYOR
Müslümanların dünya genelinde baskılara uğradığını söyleyen ve son dönemde mezhepçiliğin yarattığı riske dikkat çeken Güler, açıklamasının devamında "Her yıl olduğu gibi bu Ramazan da dünya Müslümanlarının yaşadıkları, bu mübarek ayın ve getirdiği kardeşlik ikliminin sevincini yarım bırakıyor.

Komşumuz Suriye'de her gün onlarca insan hayatını kaybediyor, binlerce masum yerinden, yurdundan oluyor. Diğer taraftan Suriye'deki krizi mezhepçilik fitnesini yaymak için fırsata çevirenler ve buna çanak tutanlar, Irak'ta her gün patlayan bombalarla onlarca insanın ölümüne aldırış etmiyorlar!" ifadelerini kullandı.

İSLAM ALEMİ KAN AĞLIYOR
411. hafta açıklamasında diğer ülkelerde yaşanan sorunlarla ilgili olarak da şu ifadelere yer verildi: "Umuyoruz ki Müslüman Kardeşler, cuntaya karşı sergilediği duruşu, tüm kesimleri kuşatan büyük bir halk mücadelesine dönüştürür ve eski rejimi bu kez gerçekten devirebilir. Şangay İşbirliği Örgütü üyeler de, Müslümanlara baskılarını sürdürüyor. Rusya Yüksek Mahkemesi, okullardaki başörtüsü yasağını onamıştır. Örgütün diğer üyesi Özbekistan'da ise devlet kurumlarında çalışan memurların toplu iftarlara katılması yasaklanmıştır.

Ülkenin başkenti Taşkent'te ise bazı halk pazarlarında başörtülü kadın esnaflara başörtülerini çıkartmaları için baskı yapılmaktadır. Bangladeş'de de Müslümanlara dönük baskılar sürmektedir. Son olarak Cemaat-i İslamî örgütünün eski lideri 91 yaşındaki Gulam Azam'a 90 yıl hapis cezası verilmiştir. Görünen o ki, acı ve zulüm her yerdedir! O halde sabır ve direniş de her yerde olmalıdır." (Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir