• DOLAR 32.239
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2460.973
  • ...
Erdoğan: Tencere tavacıları yargıya taşıyın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de gerçekleşen yatırımların her zaman engellenmeye çalışıldığını belirterek, Gezi Parkı olaylarıyla birlikte hükümeti protesto etmek amacıyla ellerinde tencere ve tavalarla sokağa çıkanların yargıya hesap vermesi gerektiğini söyledi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Havaalanı'nın açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 

Havaalanı değil, havalimanı yapıyoruz

"Merhum Adnan Menderes döneminde Kastamonu'ya bir havaalanı yapılmış ancak daha sonra kapatılmıştı. 1990 yılında tekrar açılmış bir kaç uçuş geçirdikten sonra yine kapatılmıştı. Bizde buraya bir havaalanı değil havalimanı yapmaya karar verdik ve bugün onun açılışını yapıyoruz.

 

100 milyon TL'lik bir yatırımla havalimanını bitirdik. Buraya her gün uçuş yapılması yönünde talimat verdim. Gerekirse özel sektörde uçuşlar yapacak.

 

Biz Ilgaz'ın virajlarından vatandaşı kurtarmak için Ilgaz'ı delerek Çankırı ile birleştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

261 milyon TL'lik yatırımında açılışını yapıyoruz. Sadece kamu yatırımı olarak 231 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Özel sektörlerimizin de Kastamonu'da yatırımları devam ediyor. Tekstil, Mobilya ve Tarım fabrikaları var.

 

Bu yatırımların Kastamonu'ya Kastamonu halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

Biz sizlere efendi olmaya değil hizmet için yola koyulduk. Bizzat sizin görevlendirmeniz neticesinde hizmet ettik. Her akşam başımızı yastığımıza koyduğumuzda bu vatan bu millet için ne yaptık bunun muhasebesini yapıyoruz.

 

Siyaset, kavga etme sanatı değildir

Siyaset, kavga etme sanatı değildir. Siyaset, münakaşa, çatışma, karalama, engelleme sanatı değildir. Bize hakaret edenlere diyorum ki siz de bir ağaç dikin alkışlayalım sizi. Siyaset, milletin verdiği yetkiyi heba etme, milletin verdiği temsil yetkisini çarçur etme sanatı değildir. Biz siyaseti millete hizmetin bir aracı olarak görüyor, her anımızı milletimize hizmet yolunda sarf ediyoruz. Yaylalardan köylere kadar, beldelerden ilçelere kadar, şehirlerimizden büyük şehirlerimize kadar, her ölçekte, her kademede milletimize hizmetle meşgul oluyoruz.

 

Hedef 2023'tür. Hedef muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Türkiye'mizi dünyada ilk 10 ülke içine sokmaktır.

 

Türkiye'yi çok yüksek seviyelere ulaştırdık. Ulaştıracağız. Türkiye'yi rekorlarla buluşturduk.

 

Türkiye'de hala yolsuzluklar var!

Türkiye'de hala yolsuzluklar var. Bu işi sıfırlamanın mücadelesini sürdürüyoruz. Kayıt dışı ekonomi, vergi yolsuzlukları ile savaşıyoruz. Faiz lobisi dedim. Bir konuştuk. Hoplamaya başladılar. Neden hopluyorsun. Faiz dışı gelirle benim vatandaşım sömürülüyor. Her önüne gelen bana kredi kartı veriliyor diyerek kredi kartı almasın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

 

Kastamonu'ya uçağı indirdik. Geçen hafta Bingöl Havaalanını açtık. Haftaya Şırnak'ta açacağız. Soruyorum Bingöl ve Şırnak'a havaalanı kurulacak denilse kim inanırdı. Bu işler her babayiğidin harcı değildir.
Biz dünya üzerinde ilk 10 içinde olacağız. Hedef büyük. Ama bu hedefi birlikte başaracağız. 81 vilayetinde üniversitesi olan Türkiye ile geleceğe yürüyoruz. Eğitimli ve aydınlık bir gençlik var.

 

Tencere tavacıları yargıya taşıyın

Elinde Molotof kokteyliyle kamu mallarına zarar veren değil, bu ülkeye ne kazandırırım diyen gençlik istiyoruz. Molotofçularla sizi aynı yerde göremeyiz. Tencere tavacıları çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Molotof kullanmak suçtur, tencere tava kullanmak, mutfakta değil, suçtur. Her şeyi devletten beklemeyin. Görüntü ve ses kirliliği çevreyi tehdittir. Bunlara karşı hep birlikte tedbirimizi alacağız. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

 

3.Havalimanı'nı ve 3.köprüyü durdurmak için müracaat edenler var. Kim yaptı bunları? CHP zihniyeti. Bunların bir dikili taşları ve ağaçları yok. Hep yıkmak için var oldular.

 

Kanal İstanbul geliyor. Onun ihalesi yaklaşıyor. Şimdiden söyleyeyim. Onu durdurmak için de yargıya gederler ama bu kervan yürüyecek. Boğazı çevre katliamından kurtarıyoruz. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul Boğazını olası tehlikelerden koruyoruz. Örneğin geminin direksiyonu kilitlense yalıları yıksa bu tehlikedir. Bu milyonda bir olabilir ama sen işini milyonda bir ihtimale göre yapacaksın. İşte bunun için Kanal İstanbul projesi var.

 

Türkiye süreçle birlikte mesafe alıyor

Ülkemiz çözüm süreciyle yeni bir mesafe alıyor. Biz Türküyle, Kürküyle, Çerkesi, Gürcüsü tüm etnik gruplarımızla biriz, kardeşiz. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Biz bu ülkede 36 etnik unsur olarak biriz, beraberiz, kardeşiz. Onlar tuzak kuruyorlar. Ama varsın kursunlar. Allah'ın tuzağını unutuyorlar. En büyük tuzak Allah'ın tuzağıdır. En büyük meydan da sandık meydanıdır. Ne aldatan olacağız ne de aldatılan. Birbirimize inanıp, güveneceğiz, tüm tuzakları alt üst edeceğiz.

 

Kimse Türkiye'yi zalimlerin yanında göremeyecek!

Eskiden gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Artık gündemini belirleyen bir Türkiye var. Hakkı söyleyen bir Türkiye var. Mazlumların yanında olan bir Türkiye var. Şunu herkes iyi bilsin. Hiç kimse Türkiye'yi zalimlerin yanında göremeyecek. Biz sizi Allah için seviyoruz. Kirli senaryolara karşı göğsümüzü gerecek ve devam edeceğiz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir