• DOLAR 32.23
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2415.526
  • ...
Depremlerde hayatını kaybedenler için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat 2023 Pazartesi Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde hayatını kaybedenler için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İTTİHADUL ULEMA tarafından ülke genelinde düzenlenen gıyabi cenaze namazı, Adana'da Merkez Ulu Cami'inde ikindi namazına müteakip kılındı.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşu, Siyasi Parti, vatandaş ve cami cemaatinin de katılım sağladığı gıyabi cenaze namazında duygu dolu anlar yaşandı.

Müslümanlar, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden geldikleri programda önce depremde vefat edenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Ardından İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ekrem Derdiyok kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Vaazın ardından da kanaat önderi Nasrettin Araz'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı eda edildi.

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ekrem Derdiyok'un okuduğu duaya Müslümanlar hep birlikte iştirak ederek "amin" dedi. Okunan dua sırasında bazı kişilerin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Molla Ekrem Derdiyok, okuduğu duada şu niyazlarda bulundu:

Ey âlemlerin rabbi olan Allah'ım, ey gökleri ve yeri yaratan Rabbimiz; 'Tevvab' ismine sığınıyoruz. Tövbelerimizi kabul buyur.

Allah'ım, sen gücünü bizlere gösterdin, bizlerin ne kadar zayıf olduğunu sen bizden daha iyi bilirsin. Bizleri gözlerimizi açıp kapayıncaya kadar nefsimize teslim etme. Nefsimizin ve şerlilerin şerrinden sana sığınıyoruz Yarabbi. Bizleri koru ve muhafaza eyle. 

Yaşamış olduğumuz bu zelzeleyi, felaketi insanlarımızın hidayetine,  günahlarımızın ve kusurlarımızın affına vesile kıl Ya Rabbi. Dar-ı fenadan dar-ı bekaya giden, göçük altında kalıp da rahmet-i Rahman'a kavuşan kardeşlerimize rahmetinle muamele eyle, mekânlarını cennet, makamlarını âli eyle.

Ya Rabbi, depremde vefat edenlere şahadet makamını,  geride kalan akrabalarına da sabr-ı cemilller ihsan eyle. Geride bırakmış olduğu yetimlerini ve çocuklarını hidayet üzere, güzel bir hayat üzere, sen onları daim eyle. Yarabbi, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eyle.

Bu musibetlerden çıkar bekleyen ve bunu istismar eden kişilere de fırsat verme Ya Rabbi. Onların kalbine de merhametini indir. Ya Rabbi burada bulunan kardeşlerimizin de akrabalarından vefat edenler oldu, sen onların da ölülerine rahmet eyle. Kardeşlerimize sabırlar ver.

Bu tür durumlarda üzerimize düşen; depremzedelere hem maddi hem de manevi destek olmaktır. Bizlere bunu yapmayı nasip eyle Yarabbi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir