• DOLAR 32.187
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2507.114
  • ...
Mardin İl Sağlık Müdürü Yavuz: Mardin'de 3 bine yakın depremzede tedavi edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzman Dr. Yavuz, deprem bölgelerinden Mardin'e gelen depremzede hastaların tedavi süreçleri ve sayısal oranlar hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

"Bugün itibariyle 40 hastamız servislerde tedavi altındadırlar"

Mardin'de tedavi gören depremzede hasta sayısı oranları hakkında bilgi veren Yavuz, "Depremin ilk gününden itibaren bakanlığın talimatıyla sahada hızlı bir şeklide hem 112 ambulanslarımız hem de UMKE timlerimizi görevlendirdik. Depremin ilerleyen günlerinde ilimizdeki hastanelerde depremzedelerin sevki için tüm alt yapımızı hazırlamıştık. Şu ana kadar hastanemizde 3 binin üzerinde depremzedenin gerek polikliniklerden gerek acil servislerden başvurusu var. 166 depremzede hastamızın yatış işlemini gerçekleştirmiştik. Bugün itibariyle 40 hastamız servislerde tedavi altındadırlar. 16 hastamız yoğun bakımda 2 hastamız da yoğun bakımda durumu ağır bir şekildedir. Ayrıca 3 depremzede vatandaşımızı hastanemizde kaybettik." ifadelerini kaydetti.

Hasta olan depremzede vatandaşların yurtlarda tedavi süreçlerini takip ettiklerini belirten Yavuz, "İl genelinde Artuklu merkez ilçemizde 4, Midyat'ta 1 yurtta toplam 2 bin 100 depremzedeyi ağırlamaktayız. Yurtta kalan vatandaşlarımızın kimlik tespitlerini, gebelik durumlarını kronik hastalığı olanların takiplerini yapıyoruz. Bebeklerimizin aşı takibini yaparak onların birinci basamakta almaları gereken hizmetleri alıyorlar." dedi.

"Vatandaşlarımız hastaneye başvurularında randevusuz bir şekilde muayenelerini yapmaktalar"

Yavuz, depremzedelerin en çok geldikleri bölgeleri ve kente yerleşen hastaların randevusuz bir şekilde tedavi edildiklerini aktararak, "Halen depremin devam etmesiyle ilimize depremzede hastaların naklinde bir azalma var. Özellikle Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden hastalarımız daha yoğun bir şekilde geldiler. Şu anda depremzede olup kendi akrabalarının yanında kalan ya da Mardin'de yaşayan vatandaşlarımızın hekim arkadaşlarımız tarafından muayeneleri yapılıp kendilerine yardımcı oluyorlar. Bu yönde depremzede vatandaşlarımızın ayrıcalıkları olup bütün polikliniklere aile hekimlerine randevusuz tedavi ediliyorlar." ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan hastane sınıflara da değinen Yavuz, "Depremzede olup okula giden öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okuldan geri kalmamaları için hastanede öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Tüm ülkenin tekrar başı sağ olsun. Ülkemiz bir deprem bölgesi bununla yaşamayı öğreneceğiz. Tüm devlet yetkilileri şu an sahada. Bugüne kadar 370'e yakın personeli deprem bölgelerine sevk ettik. Şu anda 70 personelimiz hala sahadadır. Tüm gücümüzle Allah'ın izniyle bu günleri atlatacağız." şeklinde kaydetti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir