• DOLAR 32.188
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2506.672
  • ...
Cezayir, desteğini yineledi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ammar Billani, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş'ı kabul etti.

Görüşmede Billani, Cezayir yönetiminin ve halkının, depremler nedeniyle "kardeş Türkiye halkına ve devletine" taziyelerini sunduğunu ifade ederken, ülkesinin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

İki ülke ilişkileri görüşüldü
Öte yandan Billani ile Göktaş, iki ülke arasındaki ilişkileri sürdüren olumlu dinamiği korumak ve bu ilişkileri daha da güçlendirmek için ortak çalışmaları sürdürme konusunda mutabık kaldı.

Birçok ikili meselenin de ele alındığı görüşmede, iki ülke arasında karşılıklı ziyaretlerin yoğunlaştırılması ve düzenli siyasi istişarelerin yanı sıra ekonomik, teknik ve bilimsel işbirliğinin geliştirilmesi, Cezayir ile kültürel ve tecrübe alışverişinin genişletilmesi yoluyla iki ülke dışişleri bakanlıkları arasındaki mevcut siyasi diyaloğun pekiştirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmede ayrıca, Filistin meselesi ve Sahel Bölgesi ile Batı Sahra'daki durum başta olmak üzere, ortak ilgi alanına giren önemli uluslararası ve bölgesel meseleler de ele alındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir