• DOLAR 32.665
  • EURO 35.378
  • ALTIN 2477.412
  • ...
Mucizeler yaşanıyor ALLAHU EKBER…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RUHULLAH ŞAYIK / DOĞRUHABER

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde gerçekleşen yıkıcı depremlerin sekizinci gününe girdik.

On ilimizi etkileyen ve büyük bir yıkıma neden olan afetten milyonlarca insanımız etkilendi.

Geride kalan yedi günde binlerce ‘can’ımızı kaybettik, on binlercesi ise yaralandı.

Şehirlerimizi enkaza çeviren sarsıntılar karşısında başlatılan ‘yardım seferberliği’ ve ortaya konulan dayanışma ruhuyla, milyonlarca kalp ve yürek bir oldu.

Devlet kurumları ve İslami yardım kuruluşlarının öncülüğünde afetzede halkın yaraları da hızla sarılıyor.

Depremin enkaza çevirdiği yerleşim yerlerinde her geçen gün artan vefat sayısı yüreklerdeki acıyı artırırken, günler sonra; bebek, genç, yaşlı her yaştan insanımızın sağ salim bir şekilde kurtarılması Rahman’ın, rahmet damlaları olarak gönüllere ‘inşirah’ veriyor.

Afet bölgesinde arama kurtarma faaliyetleri yapan ekipler ve ekran başında bu sahnelere tanıklık eden vatandaşlar, Rahman’ın bu mucize ikramları karşısında tekbirler ile sevince gark oluyor.

Depremin ilk anından itibaren afetzedelere yardım eli uzatmak yerine; kişisel rant, siyasi hesaplar ve koas simsarlığı yapan ‘kirli zihniyet’ mucize kurtuluşların tekbirlerle karşılanmasını da hazmedemedi, yine kin kustu.

‘RAHMAN’IN MUCİZELERİNE TANIKLIK EDİYORUZ!

Yıkıcı felaketin enkazları altından günler sonra kurtarılan yaşlı teyzenin kendisini çıkaran ekiplere gülmesi, genç kızın kendisine yardım eli uzatan ekibe Selamün Aleyküm diyerek karşılık vermesi, günlerce enkaz altında Kur’an ile hayat bulan ve Kur’an-ı Kerim’i okuyarak karanlıktan aydınlığa çıkan gencin görüntüleri, günlük hayatta yarım saatte bir emzirilmesi gereken kundaktaki bebeklerin Rezzak-ı Zülcelal'in rahîmiyeti ile beslenmişçesine; adeta ana rahminde, ana kucağında kalmış gibi bir sükunet ve gülümsemeyle kurtarılması ‘felaket bölgesinde’ karşımıza çıkan Rahman’ın mucizelerinden bazıları oldular.

MUCİZELER KARŞISINDA DİLLERDE ‘TEKBİR’LER

Diyarbakır’dan Kahramanmaraş’a, Adıyaman’dan Hatay’a, Malatya’dan Gaziantep’e… Felaketin yıktığı şehirlerimizde yaşanan mucize kurtuluşlar karşısında başta kurtarma ekipleri olmak üzere, sosyal medya ve ekranları başında bu anlara tanıklık eden imanlı yürekler tekbirlerle yeri göğü inletti. Bir yandan Rahman’ın büyüklüğünü tasdik eden tekbirler öte yandan kurtulan ‘can’lar için şükrün nişanesi oldu.

MİLLETİN DİNİNE DÜŞMAN HAZIMSIZLAR, ‘ACI’YA DA ‘SEVİNCE’ DE ORTAK OLAMADILAR

Her fırsatta milleti küçümseyen, dine düşmanlık eden ‘kirli zihniyet’ bu zor günlerde de toplumla bütünleşemedi.

Yıkıcı felaketin ilk anından itibaren canhıraş bir şekilde meydanlara koşarak afetzedelere yardım eli uzatan İslami yapı ve yardım kuruluşlarını, devlet kurumları ve yetkililerini hedefine koyan ‘kirli zihniyet’, yardım etmek bir yana yapılan işleri sabote etme peşine düştü.

Kaostan beslenen, İslam düşmanlığıyla gündemde tutunmaya çalışan enkaz zihniyeti son olarak, mucize kurtuluşlar kaşısın da sevincini ve şükrünü tekbirlerle gösteren insanlara yönelik karalama kampanyasına girişti.

ENKAZ ZİHNİYET İYİCE HADDİ AŞTI: BUNLAR BİRBİRİNİ KESER!

İslam düşmanı eski laik kafalılar, tahammülsüzlüklerine ‘tutarsız’ iddiaları kılıf yaptı.

Sözde ilahiyatçı kimlikli ‘din bilmez’leri konuşturan bazı yayın organları sahada çalışan yardım kuruluşları hakkında çeşitli ithamlarda bulunurken, şehitlik, şehadet ve Allahu Ekber gibi İslami kavramları kirli dillerine doladılar.

Acıların yaşandığı bu zamanda afet sahalarında hiçbir varlık göstermeyen enkaz zihniyet, ‘tekbir’ getiren insanları hedefe koyarak iyice haddi aşan bir yorumda bulunarak, “laiklik olmasa bunlar birbirini keser” hezeyanında bulundu.

YİNE, YENİDEN VE DAİMEN: TEKBİR! ALLAHU EKBER!

Enkaz altında kalmış kirli zihniyetin mucize kurtuluşlar karşısında tekbir getiren insanlara gösterdiği tahammülsüzlük kamuoyundan sert tepki gördü.

Yaşanılan felaketin yüreklerdeki acısını hafifletmek için Rahman’ın rahmet damlaları olan bu mucizeler karşısında getirilen tekbirlerin bir sevinç ve şükür ifadesi olduğunu belirten vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları, bu insan üstü kurtuluşların karşısında söylenecek tek söz olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandılar: Yine, yeniden ve daimen: TEKBİR! ALLAHU EKBER!

Binlerce sosyal medya kullanıcısının konuyla ilgili tepkilerini ve dün gerçekleşen mucize kurtuluşları derledik…

SOSYAL MEDYA TEKBİRLERLE İNLEDİ

Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep ve yıkıcı depremin vurduğu diğer illerimizde yaşanan mucize kurtuluşlar karşısında sosyal medya kullanıcıları sevinci ve şükürlerini tekbirlerle ifade etti. Binlerce kullanıcının yaptığı paylaşımlarda sosyal medya adeta tekbirlerle inletildi.

 

Sosyal medya kullanıcılarının, bebek, genç yaşlı, her yaştan depremzedenin günler sonra kurtuluşları kaşsısında gösterdiği sevinç paylaşımlarından bazılarını sizin için derledik:

ÖZKAN YAMAN-@OzkYaman

Allahüekber. Bebeği ana rahminde besleyen Rahman, Enkazı ana rahmine çeviren Rahman Kaç gündür açık ayetlerini gösteriyor. Sizden aldıklarım da "öylece rahmetimde" diyerek teskin ediyor.

@neyikaybettik

Tekbirden rahatsız olanları hissetmiş gibi nasıl da içten parmağını kaldırıp eşlik etmeye çalışıyor... Daimen Allahu Ekber!!!

Mehmet Bozdaş - @MehmetBozdas21

Enkazdan çıkan 5 yaşındaki çocuğa "sana çikolata vereyim mi?" diye soran hemşireye çocuğun cevabı: Bize güzel ablalar hep yemek getirdi aç değilim. Buna Allah'u Ekber demekten başka ne denilebilir...

Mehmet Boynukalın - @M_Boynukalin

Allahu Ekber! Allah en büyüktür! Biz faniyiz O Baki! Biz aciziz O her şeye Kadir! Bize hayat, sağlık ve güç veren O'dur. O insanı en üstün varlık olarak yaratandır. O'nun bize verdiği akıl ve güçle her şeyin üstesinden geleceğiz inşallah. La ilahe illallah! Allahu Ekber!

MUHAMMED ŞİRİN SEYİDOĞLU @Rehber0571

Tam 140 saat sonra enkazdan çıkarılan Muhammed Emin böyle haykırdı. Tekbirden rahatsız olanlar duysun bu sesi. ALLAHU EKBER  ALLAHU EKBER  ALLAHU EKBER

Muhâcir - @MuhacirBey

Enkazdan; "Selamun Aleyküm deyip çıkıyor." Neslimiz! ALLAHU EKBER demeyelim de ne diyelim? Elhamdülillah

Fatih Taş - @fatihtastv

…Bakın tane tane, anlaşılır şekilde. Müslüman insan, sevinç anını tekbir (Allahu Ekber) ile dile getirir, enkazdan çıkarılan her canlı için hepimiz sevinç gözyaşı dökeriz, onları çıkaranların sevinci ise bizim 10 katımız. Neden her durumda laiklik aşkınız depreşir anlamadım.

ZÜLKÜF YEL - @mzulkufyel

"Allahu Ekber" sesinden ancak şeytanlar rahatsız olur. Kim ki, "Allahu Ekber" sesinden rahatsız oluyorsa, kesin ya şeytandır ya da şeytanın bindiği akılsız bir merkeptir.

Hilâl Kaplan - @hilal_kaplan

Günlerce aç susuz karanlıkta bir bebek, yerin kaç kat altından, moloz yığınları içinden çıkarılıyor ve üzerinde toz zerresi bile yok!  Sanki uykusundan kaldırılmış gibi huzurlu.. “Allahu ekber” demeyelim de ne diyelim?

Fikret GÜLTEKİN - @FikretGultekin_

Bir bebeği uzatın kanepeye, 140 saat (nerdeyse 6 gün) sütünü vermeyin, suyunu içirmeyin, altını temizlemeyin, ağlamasını durdurmayın... Böyle bir bebek hala yaşıyorsa bilin ki Annesinden daha şefkatli bir el bu bebeği kollarına almıştır. Şimdi biz buna ALLAHU EKBER demeyelim mi?

Mustafa Karakaş - @mkarakas02

Kur'an'a sordum, Dedim Tekbir'den kim rahatsız olur? Dedi ki: "Şeytanların kime indiğini bildireyim mi? Onlar yalan ve iftiraya, günaha düşkün kimselere inerler. Çünkü o iftiracılar şeytanlara kulak verirler, esasen onların çoğu yalancıdırlar." (Şuara 221-223) #TEKBİR

Mehmet Özcan @Msaidozcan

ALLAHU EKBER

Nidalarından rahatsız olan İslam düşmanları; Bu Mucizeye ne denir? Tabi ki ALLAHU EKBER..

Kudursanız da ALLAHU EKBER.. İki aylık bebek.. Hatay'da 128 saat sonra enkaz altından sağ çıkarıldı. TEKBİR... ALLAHU EKBER...

Zeynep Karataş - @zainabkaratash

Biz Müslümanlar sevinince ''Allahım ne büyüksün'' deriz. Allahu Ekber.

yusuf kaplan - @yenisafakwriter

Allahu Ekber! Allahu Ekber! Allahu Ekber! 140. saatte enkazdan çıkarılan Muhammet böyle haykırıyor! İşte “ölümü öldürmek” denir buna!

Abdullah Aslan - @abdlhaslan

Aha.. Arkadaşlar hep birlikte: TEKBİİİİR!!! ALLAH'u EKBER!!!

Bu haberler de ilginizi çekebilir