• DOLAR 32.249
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2453.778
  • ...
SON DAKİKA
NKP'den suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali sahasında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmadan dinamit patlatıldığını ileri sürerek yetkililer hakkında 'kamu davası' açılması istemi ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen NKP üyeleri 'Akkuyu Çernobil olmayacak', 'Mersin nükleer santral istemiyor' gibi sloganlar attılar.

Grup adına açıklama yapan NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, "Çevre Kanunu'nda 'Gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetleri sonucu çevre sorunlarına yol açabilecek kurum, kuruluş ve işletmeler, ÇED veya proje tanıtım dosyası hazırlamakla yükümlüdürler. ÇED raporu olumlu kararı ve ÇED gerekli değildir kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili onay, izin, teşvik, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanarak ve ihale edilemez' maddesi bulunmaktadır." dedi.


Konu hakkında Mersin Valiliğine yazılı başvuru yaptıklarını kaydeden Aslan, "ÇED kararı alınmadan bu alan içerisinde her türlü faaliyete izin veren ve bu faaliyetlerle ilgili yasal işlem tesis etmeyen bütün kamu görevlilerinin yasal ve cezai sorumluluğu bulunmakta olup, açıkça suç işlemişlerdir." diye belirtti.

"Çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen nükleer santralleri kurmak insanlık suçudur. Yetkililere bir an önce bu suçu durdurmaları için çağrıda bulunuyoruz. Nükleer santrallere karşı mücadelemiz devam edecektir." diyen Aslan beraberindekilerle suç duyurusunda bulunmak üzere Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına gitti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir