• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Hac kuraları yeniden çekilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Kocatepe Camisi'nde gerçekleştirilen 32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suudi Arabistan'ın hac kontenjanını azaltılması nedeniyle hacca gidemeyecek 14 bin 800 kişi için yeniden kura çekileceğini söyledi.

 

74 bin hacı adayına kendi imzasıyla mektup gönderilerek durumun anlatıldığını belirten Görmez, bu yıl gidemeyen 14 bin 800 hacı adayının gelecek yıl hiçbir kuraya tabi olmadan kutsal topraklara gideceğini kaydetti.

 

Bu sene gitmek istemeyip gelecek sene gitmek isteyenlerin gönüllü olarak durumu kurya gerek kalmadan kendilerine bildirmesini isteyen Görmez, "Bilhassa genç, önünde çok daha uzun yıllar olan genç arkadaşlarımızı fedakarlık yaparak bu sene gönüllü olarak gitmemeye davet ediyorum. Ancak bir işlemi nasıl tesis ediyorsanız o işlemi iptal ederken de aynı yola başvurmak gerektiği için Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulumuz kura çekerek nasıl belirlediyse gidecek olan 74 bin vatandaşımızı, gidemeyecek vatandaşlarımızı da yine kura ile belirlemeye karar verdi" dedi.

 

2014'te kura yok
Gelecek hac için herhangi bir kura çekilmeyeceğini dile getiren Görmez sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi zora sokan önemli bir husus var. O da biz bu sene topluma şu vaadde bulunmuştuk, 'Yedi sene üst üste müracaat edip sekinizinci seneye girenler doğrudan götürülecekler' dedik. Bu vaadimiz yine geçerlidir. Gelecek sene biz herhangi bir kura çekmeyeceğiz. Ama buna rağmen yedi sene üst üste müracaat edenlerle birlikte bu sene gidemeyen 14 bin 800 vatandaşımızı da onlara katmak zorundayız. Eğer yedi sene üst üste müracaat edenler gelecek sene biz tamamını götüremezsek ki öyle görünüyor. Cüzi bir miktarının en azından bir 5-10 bin kişinin gidemeyeceği anlaşılıyor. Onları da bir sonraki sene 2015'te götüreceğiz. Kısaca bu sene gelecek sene ve belki de 2014'te, 2015'te herhangi bir kura çekilmeyecek. Sadece bugüne kadar 7 sene müracaat edenlerle, üst üste müracaat edenlerle bu sene son anda Suudi Arabistan'ın iptalleri dolayısıyla gidemeyecek 14 bin 800 vatandaşımız kuraya tabi olmadan gönderilecektir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir