• DOLAR 32.39
  • EURO 34.699
  • ALTIN 2407.607
  • ...
İslami Camiasız Çözüm ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSLAMî CAMiASIZ ÇÖZÜM ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR

DİLİ SERBEST BIRAKMAK YETMEZ

Çalıştayda Peygamber Sevdalıları Platformu adına konuşan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca, Kemalizm’in veya seküler anlayışın bölgeyi bir kezzap gibi yaktığını belirtti. Göktaş Hoca, “Kemalizm’in dayatması şu anki bütün sorunların sebebidir. İskilipli Atıf Hoca’dan başlayarak, günümüze kadarki yıkımlar ve zulümler için tazminat ödenmelidir. Kürt dilini serbest bırakmak yetmez! Türk dilinin gelişmesi için bugüne kadar neler yapılmış ise Kürt dili için de aynısı yapılmalıdır” dedi.

ÇÖZÜM İSLAM KARDEŞLİĞİDİR

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Memur Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kırbey, Kürt sorununun çözümüne katkıda bulunmak için toplandıklarını söyledi. “Biz Türk ve Kürtleri bin yıldır birbirimize kenetleyen İslam kardeşliğidir” diyen Kırbey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzde Müslümanları kardeş kılan rehberimiz Kur’an vardır ve Arab’ın Acem`e, Acem`in de Arab`a üstünlüğünün olmadığını, üstünlüğün takvada olduğunu belirten önderimiz vardır. Bu sorun entegre bir sorundur, sadece terör sorununu çözmekle bu sorun çözülmez."

MUSTAZAF-DER GÖRÜLMELİDİR

Kürt sorununun çözümünde Müslüman Kürt halkının hem kimlik hem de inanç noktasında siyasal iradelerinden biri olan ve halk karşılığı bulunan Mustazaf-Der gibi camiaların görülmemesi nedeniyle, atılan adımlarda başarı sağlanamadığını ifade eden Kelhaamed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av.Necat Özdemir, Kürt coğrafyasının realitelerinin görülmesiyle sorunların aşılmasında mesafe kat edilebileceğine dikkat çekti.

iSLAMî CAMiASIZ ÇÖZÜM ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR

İlim Yayma Cemiyeti adına Afyonka- rahisar’dan katılan İbrahim Özkul, Kürt sorunu meselesinde İslami camia ve cemaatlerin içinde olmadığı çözümün, çözümsüzlük olduğunu söyledi. Mustazaf Der’in İslam kardeşliği adına çok güzel etkinlikler gerçekleştirdiğini, ayrıca Kürd sorununa sadece ırkçılık gözü ile bakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kürt sorununa çözüm yolları aramak için bir yıl önce çalışmalarına başlayan Doğu-Batı Kardeşlik Platformu geçtiğimiz hafta 42 Sivil Toplum Temsilcisinin katıldığı bir çalıştay düzenleyerek bölgede yaşanan sorunlara dikkat çekti. Mustazaf-Der’in de katıldığı çalıştayda Kürt sorunu bağlamında İslamî camiaların görmezden gelindiği vurgulandı.

ÇÖZÜM İSLAM KARDEŞLİĞİDİR

“Adalet, Özgürlük ve Kardeşlik Temelinde Kürt Sorununa Çözüm Önerileri” adıyla düzenlenen çalıştay Ankara’da yapıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Memur Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kırbey, Kürt sorununun çözümüne katkıda bulunmak için toplandıklarını söyledi. “Türk ve Kürtleri bin yıldır birbirimize kenetleyen İslam kardeşliğidir” diyen Kırbey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzde Müslümanları kardeş kılan rehberimiz Kur’an vardır ve Arab’ın Aceme, Acemin de Arab`a üstünlüğünün olmadığını, üstünlüğün takvada olduğunu belirten önderimiz vardır. Bu sorun entegre bir sorundur, sadece terör sorunu çözmekle bu sorun çözülmez. Tamamen sivil bir Anayasa ile bu sorun çözülebilir.

KEMALİZM BÖLGEYİ BİR KEZZAP GİBİ YAKTI

Çalıştayda Peygamber Sevdalıları Platformu adına konuşan gazetemiz genel yayın yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca, Kemalizm’in veya seküler anlayışın bölgeyi bir kezzap gibi yaktığını belirtti. Göktaş Hoca, “Kemalizm’in dayatması şuanki bütün sorunların sebebidir. İskilipli Atıf Hoca’dan başlayarak, günümüze kadarki yıkımlar ve zulümler için tazminat ödenmelidir. Kürt dilini serbest bırakmak yetmez! Türk dilinin geliştirmesi için bugüne kadar neler yapılmış ise Kürt dili için de aynısı yapılmalıdır” dedi.

Yıllardır bölgeye gittiğini ifade eden Göktaş Hoca, Allah’ın oradaki Müslümanların ellerine İslam dininin sancağını tutuşturduğunu söyledi. Kürtlerin yanlış tanındığı ve yanlış tanıtıldığını vurgulayan Göktaş Hoca, “Ben Kürtlerin hepsinde İslam hassasiyetini gördüm. Bırakın Müslümanları, BDP/PKK’lilerin cenazelerine katılan tülbentli bayanların bile İslami hassasiyeti vardır. Ama bir gün bu ayrışacaktır. Asr-ı Saadet döneminde Mekke’deki köleler, zayıflar insan yerine konulmuyorlardı. Ama daha sonra paylaşılamaz oldular. Örneğin Selman-ı Farisi… Ensar, Selman bizdendir diyor, Muhacirler ise yok Selman bizdendir diyorlardı. Efendimiz` de Selman bendendir diyordu. Paylaşılamıyordu. Çünkü Allah Selman’ın sevgisini onların kalplerine yerleştirmişti. Vallahi bir gün gelecek, Müslüman Kürtler de paylaşılamayacak. Batıdaki Müslümanlar, bir Diyarbakırlı, Batmanlı, Hakkârili, Vanlı veya Mardinliyi gördükleri zaman bağırlarına basacaklar. Eğer Diyarbakır’da 250 bin ev gezilip peygamber mevlidi için İstasyon Meydanına davet ediliyorsa, buna sevinin ve işte böyle kardeşlerimiz vardır deyin. Allah Müslümanları bir birine sevdirecektir” diye konuştu.

MUSTAZAF-DER GÖRÜLMELİDİR

Kürt sorununun çözümünde Müslüman Kürt halkının hem kimlik hem de inanç noktasında siyasal iradelerinden biri olan ve halk karşılığı bulunan Mustazaf-Der gibi camiaların görülmemesi nedeniyle, atılan adımlarda başarı sağlanamadığını ifade eden Kelhaamed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av Necat Özdemir, Kürt coğrafyasının realitelerinin görülmesiyle sorunların aşılmasında mesafe kat edilebileceğine dikkat çekti.

Başbakan’ın seçim öncesinde Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı da hatırlatan Özdemir, “Sayın Başbakan’ın geçmiş dönemlerde Diyarbakır’a gelip, ‘Musa Anter’in acısını yüreğimde hissediyorum’ demesi hiçbir şekilde ne Müslüman camia ve cemaatlere ve ne de kendi partisine kazanç ve kazanım değildir. Müslümanlar kendi dilleri ve duruşlarıyla İslamî sorumlulukları gereği Kürt halkını ve sorunlarını önemsemeli ve bu çerçevede adımlar atılmalıdır” dedi.

KÜRTLERİ ASİMİLE POLİTİKALARI YÜRÜTÜLDÜ

Cumhuriyetin ilk yıllarından beri Kürtlerin soysuzlaştırılması için politikalar yürütüldüğüne dikkat çekti.

Çalıştay konuşmasında Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, “Adalet, Özgürlük ve Kardeşlik Temelinde Kürt Sorununa Çözüm Önerileri” çalıştayına önem verdikleri için burada olduklarını söyledi. Kürt meselesine değinilmesine rağmen birçok konunun konuşulmadığını ve bunun da büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Cens, şunları söyledi: Kürt meselesine değindiniz, ama birçok önemli konuya değinilmedi. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri Kürtleri soysuzlaştırma politikası yürütülüyor. Bu politika ile medreselerimiz kapatıldı, ahlaksızlık yaygınlaştırıldı, içkili mekânlar çoğaltıldı, bacımızın örtüsü ayaklar altına alındı. Bizim için önemli konulardan biri de tesettürdür, Kur’an Kurslarındaki yaş sınırıdır. Geçen yıl kızlarımız başörtülü olarak okula gittiği için provokatörlük ile suçlandık ve hiç biriniz bize sahip çıkmadınız. Biz örtüden hicabı anlıyoruz ve sonuna kadar kızlarımız ve bacılarımızın arkasındayız.”

M. Salih Keskin / doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir