• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Gençlerimiz için seferber olmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabri Acet / Şanlıurfa

Ahlaki yozlaşmanın had safhaya vardığı, günah kapılarının ardına kadar açıldığı ve genç neslin tehlike altında olduğu günümüzde genelde Müslüman bireylere, özelde Müslüman anne - babalara büyük görevler düşüyor. Toplumun saadeti, huzuru ve refahı için ıslah ve tebliğ çalışmalarının bu zamanda önemli olduğunu söyleyen Karacadağ’ın tanınmış âlimlerinden Seyda Molla Yunus Taş, önemli tavsiyelerde bulundu.

TEBLİĞ ÇALIŞMALARINI ARTIRMALIYIZ

Toplumun bozulduğunu, yönetim sistemlerinin beşeri olması nedeniyle haramların helal ve helallerin de haram sayıldığını belirten Molla Yunus, böyle bir zamanda Müslümanlara önemli görevlerin düştüğünü ifade etti. Bunların başında tebliğ çalışmalarının geldiğini vurgulayan Molla Yunus, “Allah’u Teala Peygamberine, ‘İnsanlara tebliğ et’ diye buyurdu. Bu nedenle bütün Müslümanlar günümüz koşullarını da göz önünde bulundurarak tebliğ çalışmaları yapmalıdır. Hatta bu çalışma Müslümanların üzerine farzdır. Hele hele, gençlere tebliğde bulunmak, şahıs şahıs, ev ev dolaşarak insanlara hakikatleri anlatmak ve insanları kötülükten nehyetmek gerekmektedir” dedi.

GENÇLERİMİZ İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ

“Bir toplumun ıslahı ancak o toplumun gençlerinin ıslahı ile mümkündür” diyen Molla Yunus, şunları söyledi: “Şu an bütün beşeri sistemler mücadelesini gençler üzerinden yürütüyorlar. Çünkü gençler bugünün çalışanı, yarının ihtiyarı ve doğan çocukların babasıdır. Eğer biz gençleri Kur’an ve Sünnet çizgisinde yetiştirirsek gençler yolunu tanıyacak, hakikatleri beynine nakşedecek ve kötülüklerden uzak duracaktır. Gelecek nesillerin imanlı bir nesil olmasını istiyorsak, yarınlardan umutlu olmak istiyorsak, gençlerimiz için seferber olmalıyız.”

İSLAM İLE İNSANLAR ARASINA ENGELLER KONULUYOR

İnsanların İslam’ı yaşama konusunda istekli ve İslam’a susamış olduğunu dile getiren Molla Yunus, ancak bazı gizli ellerin insanlar ile İslam arasına engeller koymaya çalıştığını ifade etti. Bu engellerin kaldırılması konusunda âlimlere görev düştüğünün altını çizen Molla Yunus, “Ümitvarız ki bütün insanımız İslam’ı yaşama sevdasındadır. Fakat birçok engel çıkartılarak insanlarımız ile İslam arasına duvarlar ördürülmektedir. Eğer âlimlerimiz ve sorumluluk taşıyan bilinçli insanlarımız azimli olurlarsa engeller aşılacak ve insanlarımız akın akın dinini yaşamak için koşacaktır” diye konuştu.

EN İYİ TERBİYE YAŞAYARAK VERİLENDİR

Sağlıklı ve imanlı nesillerin yetişmesi için anne - babalara önemli görevlerin düştüğünü söyleyen Molla Yunus, şunları söyledi: “Anne - baba aile içerisinde bir İslamî hayat yaşayarak çocuğuna örnek olmalıdır. Çocuklarına yedi yaşında namazı emretmeli, kız çocuklarına örtüyü sevdirmelidir. En iyi terbiye yaşayarak verilen terbiyedir. Çocuğun yanında İslam’ın yasakladığı davranışları sergilemek, çocuğun günahlara düşmesindeki en büyük etkendir. Çocuklara İslamî yayınlar okutulmalı, haremlik selamlığa önem verilmeli ve çocukların yedikleri şeylerin helal olmasına dikkat etmeldirler. Ayrıca çocukların arkadaş ortamlarına dikkat edilmelidir. Bu konularda İslamî yazar ve âlimlerin tavsiyelerine uyulmalıdır.”

ÇOCUKLARINIZI ÇOBANSIZ BIRAKMAYIN

Çocuk eğitiminde anne babadan sonra İslamî camiaların önemli olduğuna dikkat çeken Molla Yunus, “Çocuklarımızı, kucağını açıp Allah rızası için onlarla ilgilenen şahıs ve camialara yönlendirmemiz gerekmektedir. Nasıl ki koyun sahipsiz olduğunda kurt kapacaksa çocuklarımız da sahipsiz kalırsa kurt kapacaktır. Bugün İslamî camialar çoban vazifesi görmekte ve ihmal ettiğimiz çocuklarımızın imanının selameti için çaba sarf etmektedirler. Bizim de çocuklarımızı böylesi ilahi rızayı gözeten camiaların sohbetlerine ve etkinliklerine göndermemiz çocuklarımızın selameti için güzel olacaktır.”

İSLAMİ HİZMETLER ARTIRILMALIDIR

Günümüzde yapılan İslamî etkinliklere de değinen Molla Yunus, meydanları dolduran kalabalıkları gördüğünde ümidinin biraz daha arttığını belirtti. “Eğer meydanlar Allah için doluyorsa bu insanların İslam’a ne kadar susadığını göstermektedir” diyen Molla Yunus, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz İslamî etkinlikler ile iftihar ediyoruz. Bu, yapılan İslamî hizmetlerin semeresidir. Diyarbakır’da Kutlu Doğum için toplanan yüz binlerce insan İslam’a susamışlığın ve İslam’a olan bağlılığın işaretidir. İslam’ın geliyorum müjdesidir. Bu tür etkinlikler bizi sevindirmektedir. Beşeri sistemlerin iflasının işareti ve Müslüman halkın iradesinin İslam’a dönük olduğunun işaretidir. Özelikle yaşadığımız bölge İslam’a âşıktır. Bu tür etkinlikler artırılmalı ve insanlara İslam’ın güzelliği her fırsatta gösterilmelidir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir