• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
HÜDA PAR Kur’an’ı Kerim’e yönelik saldırıları tel’in etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri halkı, sözde bir siyasetçinin Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde "Kur'an-ı Kerim yakma" cüretini telin etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

HÜDA PAR Kayseri ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanlıklarının üye ve gönüllüleri, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma küstahlığına karşı "Haydi Kayseri! Kur’an İçin Meydana" sloganıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan ve parti yöneticileri, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin ve parti yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ellerinde Kur’an’ı Kerim ve saldırıları lanetleyen dövizler tutan vatandaşlar, sık sık tekbir ve slogan getirdi.

Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan’ın basın metnini okumasıyla devam etti.

Çalhan, basın metnine “Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” ayetini okuyarak başladı.

 

"Kutsal kitap yakmanın “Fikir Özgürlüğü” sayılmasının akılla açıklanabilir hiçbir yanı yoktur"

Çalhan’ın konuşmalarının ardından Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin de günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

Program, yapılan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir