• DOLAR 32.219
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2449.511
  • ...
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Yeni kulis bilgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın ikinci Enflasyon Raporu toplantısını gerçekleştirmiş ve yıl sonu enflasyon tahminini 2 puanlık revize ile yüzde 36’dan yüzde 38’e yükseltmişti. Böylece 6 aylık enflasyonda beklenti de yüzde 25 seviyesinden yüzde 26’nın üzerine çıktı. Yılın ikinci yarısı itibarıyla ise dezenflasyon sürecine girilmesi bekleniyor.

Milyonlarca kişinin asgari ücrete zam yapılmaması durumunda 2025 Şubat ayına kadar 17.002 TL ile geçinmek zorunda olacağını anımsatan İsa Karakaş, “Açlık sınırı 20 bin TL'ye yaklaşmışken asgari ücretin 17 bin TL'nin altında kalması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır. Enflasyonla mücadele ediyoruz ancak bu enflasyonun yükünü sadece çalışanlara yüklenmemesi gerekiyor" dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

İsa Karakaş, hükümetin ve ana muhalefet partisinin asgari ücrete ara zam yapılmasına olumlu baktıkları ancak ekonomi yönetiminin tavrının olumsuz olduğunu belirtti. Uzman isim doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Bu zamlar Haziran ayında enflasyon açıklandıktan yansıtılabilir. Zamlar kamu oyuna yansıtıldığı takdirde Eylül ayı gibi asgari ücrete bir ara zam gelebilir. Bu yönde duyumlar aldık. Çünkü emekli ve memura yapılacak zam sonrası oranlar değişecek. Bu da genel zamlara yansıyacak. Kulis bilgisi olarak bu tarz duyumlar aldık.”

CNN Türk'ün haberine göre , çalışanların en çok merak ettiği konulardan biri de olası bir zam durumunda rakamın ne olacağı yönünde. O konuda da 3 ya da 4 bin liralık bir artışın konuşulduğu ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir