• DOLAR 32.21
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2511.704
  • ...
SON DAKİKA
“Allah'a ve Kur'an’a canımız feda olsun” ‘ARTIK SESSİZ KALMAYACAĞIZ’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasından dolayı "Kur'an-a sahip çık" temasıyla büyük bir miting düzenlendi. Mitinge Batman ve çevre il ve ilçelerden yediden yetmişe on binlerce Kur’an muhafızı katıldı. Her yaştan kadın ve erkek on binlerce kişi yapılan konuşmaları dinledi, günün anlamı ile ilgili söylenen ilahilere eşlik etti. Alandan sık sık, “ Xweda! Xweda! Ey Xweda ! Ev can ji boy te feda, Kur’an! Kur’an! Ey Kur’an ev can ji boy te qurban” nidaları yükseldi.

“KAFİRLERİN BU TÜR EYLEMLERİ MÜSLÜMANLARIN UYANMASINA VESİLE OLUYOR”

Abdulvahap Yıldız, “Kafirleri lanetliyoruz. Bugün biz bunlara karşı çıkıyoruz. Çünkü Müslümanlar buradadır. İslam Dini yücedir. Kimse onu küçük düşüremez. Kafirlerin bu tür eylemleri Müslümanların uyanmasına vesile oluyor. Çünkü Müslümanlar uykudadırlar. Müslümanlar vahdeti ortaya koymalıdır.” ifadelerini kullandı.

"İSTEDİKLERİ KADAR ÇIRPINSINLAR YİNE DE İSLAM GALİP GELECEKTİR"

Bedrettin Şen, “Öncelikle burada toplanan bütün din kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.  Buna canı gönülden inanıyorum ki; İslam galip gelecektir. Allah-u Teala bunu vadetmiştir. İslam galip gelecektir. İstedikleri kadar çırpınsınlar yine de İslam galip gelecektir.” dedi.

"KUR’AN-I KERİM’İMİZE SALDIRANLAR BUNU İYİ BİLSİNLER Kİ KİMSE KUR’AN’I YOK EDEMEZ"

Mehmet Sait Yıldız, “Allah’ın izniyle bugün küfrün yok olacağı gün olacaktır. Kur’an-ı Kerim’imize saldıranlar bunu iyi bilsinler ki, kimse Kur’an’ı yok edemez. Bu nedenle çocuklarımız ve gençlerimiz Kur’an-ı hıfz etmekle muhafız olacaklar.” şeklinde konuştu.

“BU SALDIRILARA EN BÜYÜK CEVABIMIZ KUR’AN'I HAYATIMIZA TATBİK ETMEKTİR”

Kur’an’ın hükümlerinin hayatımızın her alanında olması gerektiğini belirten M. Selami Altun, “Bugün mübarek kitabımız Kur’an-ı Kerim'e sahip çıkmak için buraya geldik. Elhamdülillah toplumun her kesiminden mitinge iştirak edildi. Bu Kur’an tüm Müslümanlarındır. Bu saldırılara en büyük cevabımız Kur’an’ı hayatımıza tatbik etmektir. Kur’an’ın hükümleri hayatımızın her alanında olmalı.” İfadelerini kullandı.

“GEREKTİĞİ ZAMAN KUR’AN İÇİN CANIMIZI DA SEVE SEVE VERİRİZ”

Yakup Nart, “Bugün Kur’an için toplandık burada. Belki şu an yaptığımız ufak bir şeydir. Elimizden bu geliyor. Ama zalimler şunu unutmasınlar, emin olsunlar ki gerektiği zaman canımızı da seve seve veririz. Allah’ın izniyle zafer inananlarındır, zafer Müslümanlarındır. Kafirler de cehennemin dibine gidecektir.” dedi.

“KUR’AN’A UZANAN BÜTÜN ELLER KIRILSIN”

Zeynep Önal, “Buraya Kur’an’ı muhafaza için ve tepkimizi göstermeye geldik. Zalimler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Bunu burada herkese göstermeye geldik. Biz Kur’an’a kalkan olup kendimizi siper edeceğiz. Kur’an’a uzanan bütün eller kırılsın. Uzanan bütün diller cayır cayır yansın.” diye konuştu.

Çocuklardan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki:

ALLAH'IN NURUNU

SÖNDÜREMEYECEKSİNİZ?

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara toplumun her kesimden lanet yağıyor. Saldırılara en anlamlı tepkilerden birini de çocuklar veriyor. Ülkenin farklı şehirlerinden çocuklar, çektikleri videolarla Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkacaklarını haykırdılar. "Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır" ayetini hatırlatan çocuklar, "Allah'ın nurunu söndüremeyeceksiniz" mesajını verdiler.

 Batman'daki Kur'an mitingi

DÜNYA MEDYASINDA  GENİŞ YANKI BULDU

Kur'an Nesli Platformu, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı telin etmek için bugün Batman'da yoğun bir katılımla "Kur'an'a sahip çık" mitingi düzenledi. Miting, başta Arap medyası olmak üzere dünya medyasında geniş yankı buldu. Twitter'da 7,2 milyon takipçisi olan El Cezire, mitingi, "Türkiye'de binlerce kişi İsveç'te Kur'an'ın yakılmasını protesto etti" başlığıyla servis etti. Haberin detayında mitinge Kur'an-ı Kerim okunarak başlandığı belirtilerek, mitingde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınayan ve Müslümanları Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmaya çağıran mesajlar verildiği kaydedildi. Haberde, konuşmacılardan Molla Beşir Şimşek'in, "Avrupa'nın birçok kez Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırgan tutumlarda bulunduğu", Kur'an-ı Kerim'in yakılması olayının "bireysel bir eylem olmadığı" yönündeki ifadelerine yer verildi. ABD merkezli Arapça yayın yapan Al- Hurra kanalı da 3,6 milyonluk Twitter hesabı üzerinden mitinge ait video paylaşarak, "Danimarkalı bir göçmen karşıtı siyasetçinin, Türk büyükelçiliği yakınında Kur'an yakmasını protesto etmek için Türkiye'nin Batman kentinde binlerce kişi toplandı." ifadelerini kullandı. Yemen, Kuveyt ve Filistin merkezli birçok medya organı da Twitter hesaplarından mitinge ait videolardan kesitler sundu.

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı:

İSVEÇ'TEKİ SALDIRI  ÖRGÜTLÜ BİR KÖTÜLÜKTÜ

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine karşı "Kur'an-a sahip çık" sloganıyla bir miting düzenlendi. Kültür Mahallesi'nde gerçekleştirilen mitinge, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve parti yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, alimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı. Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminin sıradan bir olay olmadığını söyledi. İslam'a saldıran hadsizlere haddini bildirmek için meydanlarda olduklarını söyleyen Ramanlı, "Bugün buraya Kur'an-ı Azimüşşan'ın nüshalarını o kirli elleriyle yakmaya teşebbüs eden hadsizlere haddini bildirmek için buradayız. Bugün burada bütün dünyaya Aziz İslam'ın evlatları olarak İslam'ın nurunu hiçbir hadsizin söndüremeyeceğini bir kez daha ilan etmek için toplandık. Dün İsveç'te Kur'an nüshalarını ateşe veren hadsizin yaptıkları sıradan bir çirkeflik değildir. Zaman zaman Avrupa'nın farklı başkentlerinde, farklı hadsizlerin, farklı dilde konuşan, farklı kavimlere mensup İslam düşmanlarının böylesi hareketlerine şahit olduk. Ama dünkü eylem diğerlerinden farklıydı. Dünkü eylem örgütlü bir kötülüktü. Dünkü eylem spontane gelişen bir eylem değildi. İsveç devleti önce izin verdiği, sonra eylemi gerçekleştirmesi için güvenliğini sağladığı ve sonrasında desteklediği alçakça bir eylemdi." dedi.

"İSLAM'IN ONURUYLA OYNAMAYA CÜRET EDEN BU DEVLETE ARTIK HAK ETTİĞİ CEVABI VER"

Konuşmasında hükümet yetkililerine çağrıda bulunan Ramanlı, "Şuradan Hükümete sesleniyoruz: Bu meşum hadise duyulalı birkaç gün oldu. Kur'an nüshalarını yakan o alçak dün bu eylemini gerçekleştirdi ve hala İsveç makamları o alçağın arkasında duruyor. Neymiş efendim? İfade özgürlüğüymüş… batsın böyle ifade özgürlüğü, böyle ifade özgürlüğü mü olur? Ve biz hala böyle bir ülkenin büyükelçisini kendi başkentinizde ağırlıyorsunuz. Buna razı değiliz. Kur'an nüshalarını yakan o alçak nerede bu eylemi gerçekleştirdi biliyor musunuz? Stockholm'de o kadar İslam dünyasından büyükelçilik var, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin önünde bu eylemi gerçekleştirdi. Hükümete diyoruz ki; 'Al sana fırsat! Rabbim sana bu şerefi layık gördüyse sen de bu şerefe layık olacak adımları artık at. Bu zilleti üzerinden at. İslam'ın izzetiyle, İslam'ın onuruyla oynamaya cüret eden bu devlete artık hak ettiği cevabı ver diyoruz."

Şahin Tüm İslam ülkelerine:

İSVEÇ ELÇİLERİNİ KOVUN

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde İstanbul'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma küstahlığına karşı "Kur'an'a sahip çık" sloganıyla kitlesel basın açıklaması düzenlendi. İstanbul'da bulunan İsveç Konsolosluğu'nda gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasına, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve parti yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce duyarlı vatandaş katıldı. Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim düşmanlığına sert tepki gösterdi. Yapılan hadsizliğe tepki göstermenin; siyasi partisi, grubu, cemaati ve görüşü olmadığına dikkat çeken Şahin, "Gerek dünyada gerekse Türkiye'de ve Batıda da vicdanını kaybetmemiş olanlara sesleniyoruz.; tüm kesimler bu alçakça saldırıyı tel'in etmeli ve elindeki bütün imkanlarla inisiyatif almalıdır. İsveç'teki İslam ülkelerinin büyükelçileri derhal geri çağırılmalıdır ve başta Türkiye olmak üzere diğer İslam ülkelerinde bulunan İsveç büyükelçileri derhal ama derhal bu topraklardan kovulmalıdır. Bu alçakça eylem Batının ve batılın çöküşüdür. Doğan İslam güneşinden ve büyüyen İslam davasından korkan yarasaların çırpınışlarıdır. Bu çırpınışların hiçbir faydasını görmediniz ve görmeyeceksiniz çünkü Allah'a, Resulü'ne, Kur'an'a, Müslümanlara savaş açanlar hep kaybetmiştir ve kaybetmeye mahkumdurlar." ifadelerini kullandı.

ALÇAK ŞEREFSİZ; KORKUYORMUŞ

Alçakça eyleme imza atan şerefsiz Rasmus Paludan’ı ölüm korkusu sardı. Paludan kendisine yöneltilen "Pişman mısınız?" sorusuna, "Hayır, ben bunu yaptım çünkü siyasi sebeplerim vardı. Bu kadar çok insanın beni öldürmek istediğini görünce üzüldüm" dedi. Daha önce de benzer eylemler gerçekleştiren Paludan, "Eskiye kıyasla şu an daha çok tehdit geliyor" yorumunu yaptı. 2019'dan beri bir koruması olduğunu söyleyen Paludan, "Şu an yaşadıklarım öncekilere hiç benzemiyor. Çok daha ciddi tehditler geliyor. Sosyal medyada dakikada 20 mesaj geliyor ve bunlardan 5'i tehdit oluyor" yorumunu yaptı. Gazetecinin kendisine yönelttiği, "Korkuyor musunuz?" sorusuna ise Paludan, "Evet, birileri beni öldüreceğini söylediği için korkuyorum. Bana ne yapacaklarını anlatıyorlar" ifadesini kullandı.

İsveç, başkonsolosluk çalışanlar yazılı pankart astı

"KİTABI YAKAN BU APTALIN

GÖRÜŞÜNÜ PAYLAŞMIYORUZ"

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan alçak Rasmus Paludan'ı protesto etmek için İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylemler devam ediyor. HÜDA-PAR ve Kur'an Nesli Platformu'nun düzenlediği eylem sırasında konsolosluk görevlilerince cama "Kitabı yakan bu aptalın görüşünü paylaşmıyoruz" yazan İngilizce "We do not share that bookburning idiot's view" kağıdı yapıştırıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir