• DOLAR 32.278
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2450.232
  • ...
Vali Karaloğlu ilk iftarını çadırda açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan iftar çadırına ilk gün Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ve diğer kurum amirleri katıldı.

 

Okunan ezanın ardından iftarlar açıldı, dualar edildi. İftar sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, 5 yıldır Ramazan'ı burada geçirdiğini hatırlatarak her Ramazan bir farkındalık oluşturmak için çaba harcadıklarını söyledi.

 

Ramazan ayının rahmet, bereket, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma ayı olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, "Bu ayda belki senenin 11 ayında yapmış olduğumuz fakir fukarayı gözetme, yardımlaşma gibi faaliyetlerimizi bu ay içersisinde biraz daha da arttırıyoruz. Vatandaşımızla biraz daha buluşmaya, vatandaşımızın iftar sofrasına oturmaya gayret ediyoruz. Biz şunu istiyoruz. İhtiyaç sahibi olsun olmasın, insanlarımız en az bir kere gelsin, konu komşuyla da beraber iftar açabilirler. Esnafımız, ezan okunduğunda evine yetişemediyse iftarını burada açsın. Gençlerimiz, üniversite öğrencilerimiz gelsin burada iftarını açsın" dedi.

 

Her akşam burada 2 bin kişiye kadar yemek verme şanslarının olduğunu aktaran vali Karaloğlu, "Bunun dışında Ramazan'da kuru gıda dağıtımız devam ediyor. Nakdi yardımlarımız devam ediyor. 5 bin aileye kuru gıda, 5 bin aileye 750 bin lira ailedeki ihtiyaç sayısına göre nakdi yardım yapmış olacağız" diye konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir