• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Cuntacılar ve işbirlikçileri lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türkiye'nin dört bir yanında, Mısır'da darbeciler tarafından katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. İstanbul'da da ikindi namazı sonrasında Fatih Camii'nde toplanan Müslümanlar, Mısır ordusunun katlettiği Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Genelkurmay Başkanı Sisi'yi ve darbeye destek veren işbirlikçileri protesto eden Müslümanlar, Adeviye Meydanında direnen 'Müslüman Kardeşler'i selamladılar.

 

"Darbeye Sessiz Kalanlar Bu Katliamın Suç Ortaklarıdır!" "Mısır'da Darbecilerin Karşısında; Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!" yazılı pankartların açıldığı eylemde sık sık "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!", "İslami Hareket Engellenemez!", "Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz", "Suriye'den Mısır'a Direnişe Bin Selam!", "Birruh Biddem Nefdike Ya İslam!", "Tevhid Adalet Özgürlük!", "Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!", "Seyyid Kutub el-Benna Selam Olsun İhvan'a" ve "Katil Amerika Ortadoğu'dan Defol! şeklinde sloganlar atıldı.

 

STK temsilcileri yaptıkları konuşmalarda özellikle İhvan-ı Müslimin hareketinin kökenine dikkat çekerek; Hasan el-Benna, Seyyid Kutub çizgisinin tevhidi, adaleti, özgürlüğü getirecek yol olduğuna vurgu yaptılar.
Mısır'daki darbeye darbe diyemeyen Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Çin gibi ülkelerin ikiyüzlülüklerine işaret eden konuşmacılar; uluslararası istikbar ve yerli tağutların karşısında hakkın ve adaletin yanında durmanın öneminin altını çizdiler. Yaşanan günlerin "furkan" günleri olduğunu ifade eden konuşmacılar takiyyecilerin, tedbircilerin, sahtekârların, içimizdeki beyinsizlerin bu süreçte açığa çıktıklarını ifade ettiler.

 

Konuşmacılar ayrıca darbeye direnen, bedenlerini tanklara siper eden ve bu uğurda şehadet şerbeti içmekten çekinmeyen Müslüman Kardeşlerin büyük bir örneklik sergilediklerini ve bu duruşlarıyla onuru, şerefi, ümmetin teveccühünü kazandıklarını belirttiler. (Erkan Yavuz, Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir