• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
 Üniversiteli keçi 3 bin TL`ye satıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)`de yetiştirilen keçiler açık artırmayla satıldı. ÇOMÜ tarafından yetiştirilen keçiler, açık arttırmayla satışa çıkarıldı. İlginin yoğun olduğu keçilerden biri, 3 bin liraya alıcı buldu.

ÇOMÜ Teknolojik ve Tarımsal Araştırma Merkezi (TETAM) tarafından yetiştirilen keçiler, her yıl olduğu gibi Sarıcaeli köyündeki çiftlikte satıldı. Saanen ırkı 43 damızlık erkek oğlak, 7 keçi ve 10 erkek kuzu için düzenlenen açık arttırmaya, hayvan yetiştiricileri yoğun ilgi gösterdi. 150 ile bin 400 lira arasında ihaleye çıkarılan keçilerden biri, kıyasıya süren fiyat artışının ardından 3 bin liraya alıcı buldu. Bazı keçiler de bin liranın üzerinde satıldı İhaleye katılan hayvan yetiştiricileri, keçileri ırkından dolayı aldıklarını söyledi.

Keçilerin 35 yıllık bir sürüden geldiğini ve iyi bir ırka sahip olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Cemil Tölü ise yöreye ve Türkiye geneline iyi uyum sağladıklarını söyledi. Hepsinin nüfus cüzdanı olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Tölü, "Bu keçiler üzerinde sürekli araştırmalar yapılıyor. Son 10 yılda Türkiye`de süt keçiciliğine doğru bir ilerleme görüyoruz. Bu anlamda elimizdeki genetik de ihtiyaca en iyi cevap verebilecek niteliğe sahip. Hepsinin kayıtları tutuluyor, keçilerin tüm bilgileri mevcut. Kısa sürede yetiştiricileri kâra geçirecek bir ırk, bu yüzden ilgi yoğun oluyor." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir